Terug naar overzicht

Nieuwe fase voor programma SMITZH

Tijdens het IQJaarevent maakte gedeputeerde Adri Bom-Lemstra bekend dat SMITZH een nieuwe fase ingaat. De komende 3 jaar blijft het programma zich inzetten voor ondersteuning van zo’n 10.000 maakbedrijven in Zuid-Holland. Samen met 6 nieuwe partners is de afgelopen maanden keihard gewerkt aan de indiening van een uitgebreid programmaplan.

Financiering

Na goedkeuring van het programma, ontvangt SMITZH nog eens € 5,2 miljoen financiering vanuit de provincie. Eerder ontving SMITZH al vanuit de MRDH het nodige kapitaal om een goede start te kunnen maken. Ook vanuit de partners wordt nog eens een vergelijkbaar bedrag geïnvesteerd in het programma.

Nieuwe partners

Tijdens het IQJaarevent van InnovationQuarter werd kort een video getoond met vier van de SMITZH fieldlabs en alle vertrouwde en nieuwe partners overzichtelijk in beeld. Aan SMITZH werken nu actief mee: InnovationQuarter, MRDH, provincie Zuid-Holland, TNO, FME, Holland Instrumentation, Koninklijke Metaalunie, Hogeschool Rotterdam, De Haagse Hogeschool en TU Delft.

 

Nieuwe thema’s

Afgelopen tijd is er vooral gewerkt aan de structuur om maakbedrijven, technologieleveranciers en de 8 Smart Manufacturing fieldlabs aan elkaar te verbinden. In de derde fase van het programma ligt de focus op opschalen en is er nog meer aandacht voor de thema’s: technologieontwikkeling, arbeidsmarkt en internationalisering.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor meer informatie, bezoek www.smitzh.nl. Neem gerust contact met ons op.

Anton Duisterwinkel

Anton Duisterwinkel

Senior Business Developer High Tech

 

 

Nieuwsbrief