Terug naar overzicht

Nieuw-Zeelands tuinbouwbedrijf Autogrow zet juist nu stap naar Europa, vestigt zich in Zuid-Holland

Autogrow heeft zijn activiteiten op het noordelijk halfrond verhoogd door een nieuwe Sales Director Europe en UK-rol aan te stellen, die gevestigd zal zijn in Zuid-Holland, ter ondersteuning van hun groeiende Europese klantenbestand voor nieuwe digitale landbouwoplossingen FarmRoad® en Folium®.

CEO Darryn Keiller zegt: “Deze uitbreiding naar Europa is contra-intuïtief tijdens een pandemie, maar innovatie en en teelt vertragen niet, en de uitdagingen waarmee telers worden geconfronteerd, zijn niet verdwenen vanwege COVID-19. Ze zijn zelfs verergerd door de pandemie. We denken dat dit het perfecte moment is om oplossingen te introduceren die telers helpen hun productiviteit en marges te verhogen en de markt te transformeren. Bovendien, met grenzen die in onvoorspelbaar tempo open en dicht gaan en reisbeperkingen die in de nabije toekomst waarschijnlijk van kracht zullen blijven, is het vestigen van een lokale aanwezigheid de juiste zet. ”

“Nederland is door het World Economic Forum erkend als leider in efficiënte en duurzame landbouw en is de op een na grootste landbouwexporteur ter wereld, na de Verenigde Staten. Door een rol te spelen in de regio, creëren we sterke banden met telers en introduceren we, net als onze partners in de Verenigde Staten, onze nieuwe digitale landbouwoplossingen FarmRoad en Folium. ”

Autogrow heeft de afgelopen maanden nauw samengewerkt met klanten en distributeurs in de regio, waaronder enkele van de grootste tomatenproducenten. Ze zijn verheugd om samen te werken met Van der Voort, die Autogrow’s focus op duurzame landbouwpraktijken deelt.

“We telen al meer dan 50 jaar tomaten en technologie heeft altijd een cruciale rol gespeeld in ons succes. Met meerdere teeltlocaties en toenemende productie zoeken we naar oplossingen die toonaangevend zijn in de AgTech-markt. Het werk dat het Autogrow-team doet met sensortechnologie en oplossingen voor teeltbeheer is baanbrekend en we zijn verheugd om samen te werken ”, zegt Joost Van der Voort, mede-eigenaar van Van der Voort.

Hoewel het hoofdkantoor van Autogrow in Nieuw-Zeeland is gevestigd, hebben grote geografische afstanden de organisatie er nooit van weerhouden om succesvol op het wereldtoneel te opereren. Hun inspanningen hebben ook de steun van de Nieuw-Zeelandse regering.

“Het is geweldig om te zien dat AgTech-innovatie die in Nieuw-Zeeland is ontwikkeld, telers hier in Europa ondersteunt”, zegt Ariane Gonzalez, Nieuw-Zeelandse handelscommissaris voor Nederland. “Nieuw-Zeeland wordt op het wereldtoneel erkend voor het produceren van efficiënte en effectieve landbouwoplossingen die in verschillende klimaten werken, en dit is weer een geweldig voorbeeld daarvan in actie”, zegt mevrouw Gonzalez.

Daarnaast wordt Autogrow ondersteund door InnovationQuarter. “Nederland, en Zuid-Holland in het bijzonder, is het wereldwijde centrum van de tuinbouw. ​​We willen graag innovators aantrekken en faciliteren met spannende oplossingen als die van Autogrow. Ze zijn een geweldige aanvulling op onze regio en de sector en ondersteunen onze regionale economie. Daarnaast profiteren ze van- en dragen ze bij aan de versterking van ons ecosysteem van innovatieve bedrijven in de tuinbouw, wat een impact heeft op de maatschappelijke uitdaging voor het voeden en vergroenen van de megasteden van de toekomst ”, legt Chris van Voorden, hoofd Internationalisering bij InnovationQuarter, uit.

Autogrow is momenteel aan het werven voor de nieuwe functie, met de verwachting dat er de komende maanden iemand op zijn plaats zal zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Maarten Hermus

Maarten Hermus

Senior Account Manager Horticulture & Food