Terug naar overzicht

Nieuw Festo Experience Centre in Delft

Onder toeziend oog van circa 80 klanten, relaties en leden van branchevereniging HighTechNL bij Festo in Delft, opende de Delftse burgmeester Marja van Bijsterveldt het Festo Experience Centre. In het Experience Centre brengt Festo de nieuwste producten en innovaties voor de industriële automatisering en het technisch onderwijs samen in een centre waar de grenzen van de techniek worden opgezocht.

Nieuw Festo Experience Centre in Delft

CP Factory

De experience begint in het Future Learning Lab. Hier bevindt zich de fabriek van de toekomst, de CP Factory. Dit eerste exemplaar op de Nederlandse markt leert hoe Smart Industry werkt. De fabriekslijn van de toekomst is een volledig geautomatiseerde en flexibele assemblagelijn. De CP Factory is een lesopstelling voor het onderwijs, maar ook productiebedrijven uit de industrie kunnen hiermee ervaren hoe de eerste stappen naar digitalisering gezet kunnen worden.

Samenwerken

Het Experience Centre herbergt legio dynamische displays/opstellingen die oplossingen uit de industrie op interactieve wijze tot leven laten komen. Klanten zijn met hun engineers van harte welkom om samen te ‘sleutelen’ aan applicaties die zij met Festo in hun machines kunnen opnemen. Een vorm van samenwerken die zowel Festo als haar klanten succesvoller kan maken. Door middel van Virtual Reality is het mogelijk om letterlijk ‘in’ de applicaties van het wereldwijde klantportfolio te stappen.

Hightech hoofdstad

Vanuit de markt wordt er steeds meer maatwerk verwacht in producten, dit vraagt natuurlijk ook om een andere aanpak in de industrie. Daarom ontwikkelt Festo oplossingen sámen met haar klanten en worden er regelmatig samenwerkingsverbanden opgezet met andere partijen. We bieden klanten de mogelijkheid om de voor hen bedachte oplossing te testen, ervaren én de grenzen ervan op te zoeken nog voordat we die geproduceerd hebben. Zo komen we tot de beste ontwerpen. In het Experience Centre worden klanten uitgenodigd om buiten de afgesproken kaders te denken en om ideeën voor de toekomst te ontwikkelen.

“Pareltjes als Festo dragen bij aan onze ambitie om hightech hoofdstad van Nederland te zijn”, zei burgemeester Van Bijsterveldt tijdens de opening. “Met het Experience Centre willen we een ultieme ervaring op gebied van automatiseringstechnologie bieden,” zei Festo- directeur Dennis van Beers tijdens zijn openingswoord.

Delftse samenwerking

Festo is gespecialiseerd in de automatisering van ‘Motion in Control’-processen in verschillende industrieën en wereldwijd leidend in industriële trainingen. Samen met de Haagse Hogeschool, InnovationQuarter, TNO, Exact en TU Delft participeert Festo in RoboHouse, één van FieldLabs van Smart Industry in Nederland. RoboHouse faciliteert de introductie van robotica bij bedrijven. Zo kunnen concepten ontwikkeld worden voor prototypes om de maakindustrie in Nederland verder te helpen. De CP Factory is een voorbeeld van zo’n concept van automatisering en robotisering.