Terug naar overzicht

Nieuw Europees hoofdkantoor voor Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar Atterbury

Atterbury Europe heeft vandaag haar nieuwe Europese hoofdkantoor in Leiden geopend. De Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar richt zich op investeringen in winkelcentra en de ontwikkeling van winkelvastgoed in Europa. Vanuit het karakteristieke kantoorgebouw 'Leiden Central Offices' breidt Atterbury Europe haar activiteiten uit, met name rondom het Middellandse Zeegebied en in opkomende Oost-Europese markten.

Atterbury Europe’s CEO Henk Deist en Chris van Voorden, Director Foreign Investments bij InnovationQuarter © Daniel Verkijk

Uitbreiding in Europa

Atterbury ontwikkelt al 23 jaar op succesvolle wijze onroerend goed in Zuid-Afrika en op het Afrikaanse continent. Sinds 2014 hebben ze hun activiteiten uitgebreid naar Europa, allereerst met een vestiging in Oostenrijk en nu concentreren ze hun activiteiten in Leiden. Vanuit deze locatie wordt de ontwikkeling van hoogwaardig commercieel, winkel- en residentieel vastgoed in Europa effectief beheerd.

Het karakteristieke gebouw ‘Leiden Central Offices’ is strategisch gelegen nabij het historische centrum met alle voorzieningen van de binnenstad in de buurt en vlakbij het centraal station van Leiden. Amsterdam Schiphol Airport is per trein in 15 minuten bereikbaar, waardoor reizen binnen Europa gemakkelijk en snel gaat.

Atterbury Europe’s CEO Henk Deist: “Toen onze activiteiten een meer substantiëlere omvang kregen, besloten we vanuit economische en praktische overwegingen onze activiteiten meer centraal onder te brengen in Europa. Wij kozen voor Nederland, niet alleen vanwege het competitieve fiscale klimaat, maar ook vanwege de goede toegang tot professionele topadviseurs en het feit dat veel Nederlanders de Engelse taal goed beheersen en deze gebruiken bij het zakendoen. Op het kantoor in Leiden werken nu vijf werknemers, als we niet op reis zijn, waarvan vier Zuid-Afrikanen en een Roemeen. En we kijken ernaar uit om de eerste lokale werknemer aan te nemen. We hebben voldoende ruimte voor groei!”

Henk Deist, CEO van Atterbury Europe, en zijn Atterbury-team in Leiden

Henk Deist, CEO van Atterbury Europe, en zijn Atterbury-team in Leiden

Gevestigd in Leiden

Wethouder Robert Strijk van Leiden: “We zijn erg blij dat Atterbury Europe goed op de hoogte is van het aantrekkelijke Nederlandse ondernemersklimaat en dat zij concludeerden dat Leiden als vestigingsplaats geweldige kansen biedt. De stad is een ideale, solide en naar verwachting een goed gedijende basis van waaruit ze hun activiteiten in Europa kunnen uitbreiden. En ik twijfel er niet aan dat het kantoor in Leiden al snel zal voelen als ‘Die Klubhuis’ voor hun werknemers!”

Nieuw Europees hoofdkantoor voor Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar Atterbury

Namens de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en de stad Leiden verwelkomde Chris van Voorden, InnovationQuarter’s hoofd Foreign Investments Atterbury Europe in Leiden.

“De komst van deze zeer gewaardeerde Zuid-Afrikaanse vastgoedontwikkelaar met een indrukwekkend trackrecord en portfolio, onderstreept de voortdurend verbetering van ons zakelijke vestigingsklimaat,” aldus Van Voorden. “We constateren een toenemende belangstelling van Zuid-Afrikaanse bedrijven, die zaken willen doen in Zuid-Holland. Naast linguïstische en culturele overeenkomsten, is onze directe manier van zakendoen mogelijk ook een uniek kenmerk dat onze beide landen gemeen hebben. Samen met onze partnerorganisaties helpen we Henk Deist en zijn team graag verder met het leggen van nuttige contacten en ondersteunen we hen bij hun Europese groeiambities.”