Terug naar overzicht

Netwerkevent duurzame bouw en energiesystemen

Meer dan 50 mensen verzamelden zich op 6 april - voor het eerst in lange tijd weer eens fysiek - in het Cambridge Innovation Center in Rotterdam. Om meer te horen over de kansen voor hun bedrijf in o.a. Duitsland, de Nordics en de Verenigde Staten, maar vooral ook om weer eens met elkaar in gesprek te gaan om kansen, mogelijkheden en ervaringen omtrent internationaal zakendoen uit te wisselen.

Samen Internationaal in 2022!

Tijdens het event werd onder andere verder ingezoomd op de kansen in Duitsland, vooral naar aanleiding van de resultaten van de Duitse verkiezingen, en co-creëerden de deelnemende ondernemers het programma voor 2022. Ook zoomden we verder in op de kansen en mogelijkheden in de Verenigde Staten, en diverse andere markten. 

Roadmap Sustainable Building & Energy Systems – The Netherlands & The Nordics

Daarnaast werd de Roadmap Sustainable Building & Energy Systems – The Netherlands & The Nordics ondertekend door deelnemende organisaties FME, InnovationQuarter, RVO, en het Nederlandse Ambassadenetwerk in de Nordics. Met deze Roadmap spreken deze organisaties, samen met een breed palet aan Deense en Zweedse partners uit de sector, uit dat zij zich langdurig zullen gaan inzetten om de sector in Nederland te verbinden met die uit de Nordics.

Gezamenlijk werken bedrijven en organisaties uit deze landen aan het versnellen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het uitrollen van stedelijke duurzame energiesystemen, om zo de energietransitie te versnellen en te helpen doorlopende klimaatverandering een halt toe te roepen. Wil jij ook zaken doen en/of innoveren in de Nordics? Sluit aan bij de handelsmissie 

Om onze regionale bedrijven en de gehele sector zo goed mogelijk van dienst te zijn, werkt InnovationQuarter samen met FME, ROMUtrecht, Amsterdam Trade & Innovate, RVO, Holland Circular Hotspot, Rotterdam Partners, NLinBusiness en Holland Contech & Proptech. Samen zorgt dit netwerk van organisaties voor een veelomvattende handels- en innovatieagenda omtrent duurzame bouw en energiesystemen, zodat de BV Nederland wereldwijd ondersteund wordt bij haar internationale ambities!  

Meer weten over de internationale mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Neem gerust contact met ons op.

Anne de Vries

Senior Projectmanager Internationalisering Energie & Circulair