Terug naar overzicht

KVK Business Challenge HI-tech

Kamer van Koophandel (KVK), HI (Holland Instrumentation) en InnovationQuarter organiseren samen de KVK Business Challenge HI-tech in West-Nederland. Het is de eerste regionale editie van KVK Business Challenge (voorheen AddVentured). Dit programma brengt innovatievraagstukken van grote technische bedrijven in West-Nederland en de innovatiekracht van het MKB samen. Het doel: samen vernieuwen en nieuwe business ontwikkelen.

Satellieten en robots

Zeven grote bedrijven uit West-Nederland brengen via KVK Business Challenge HI-tech een challenge in. Airbus Defence and Space zoekt naar partners om kleinere satellieten te bouwen. HTC Parking & Security wil de identificatie en inspectie van voertuigen bij grote evenementen makkelijker maken. En Demcon zoekt naar een manier om onbemande mobiele robots (bij) te laden zonder het productieproces te verstoren. De andere uitdagers zijn KROHNE Altometer, Lely Industries, Emha en Marflex.

Innovatie in West-Nederland

West-Nederland scoort hoog in de MKB Innovatie Top 100 2018: 26 van de 100 meest innovatieve bedrijven komen uit Noord-Holland en 25 uit Zuid-Holland. Via KVK Business Challenge HI-tech wordt de innovatiekracht van het MKB in West-Nederland verder benut. Naast MKB’ers kunnen ook startups, scale-ups en zzp’ers deelnemen aan het programma.

Start 1 november

KVK Business Challenge HI-tech gaat op 1 november 2018 (17:00-20:00 uur) van start met een startbijeenkomst op het Ondernemersplein in Rotterdam waar de uitdagers en MKB’ers elkaar kunnen ontmoeten. Dan opent ook het online platform en kunnen bedrijven een maand lang met elkaar in gesprek over de challenges. Daarna selecteren de uitdagers de meest veelbelovende partijen om een samenwerking aan te gaan. HI, KVK en InnovationQuarter helpen daarna om de wederzijdse intenties om te zetten in daadwerkelijke samenwerking.

Meer informatie

Vanaf 1 november tot 1 december staan de challenges online open. Op 1 november presenteren we de 7 challenges tijdens een startbijeenkomst in Rotterdam en kun je kennismaken met de bedrijven. In de maand november ga je met elkaar in gesprek over de uitdaging via het online platform.

Je deelt je gedachten over de uitdaging (zonder natuurlijk teveel prijs te geven) en je stelt aanvullende vragen, zodat je je kunt profileren als de juiste samenwerkingspartner.

Op 1 december selecteren de bedrijven met welke mkb’ers zij een innovatiesamenwerking willen starten. Misschien wel met jou en heb je nog vóór de kerst een nieuwe business!

Deelnemende bedrijven zijn HTC, Airbus, Krohne, Lely, EMHA, Marflex en Demcon.

Deelnemers kunnen zich kosteloos aanmelden voor de challenges via KVK.nl/businesschallengehitech.