Terug naar overzicht

Missie naar Abu Dhabi tijdens Abu Dhabi Sustainability Week in aanloop naar World Expo Dubai

In aanloop van Nederlandse deelname aan de World Expo in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, (oktober 2020-april 2021), nam InnovationQuarter van 12-16 januari deel aan de RVO/FME-missie naar Abu Dhabi, ter gelegenheid van de Abu Dhabi Sustainability Week (ADSW). In samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Abu Dhabi werd door de coördinator van de horti stuurgroep Dubai Expo, waar InnovationQuarter deel van uitmaakt, een sideprogramma opgezet waar diverse Westlandse bedrijven aan deelnamen.

Daarnaast vonden er diverse ontmoetingen plaats, waaronder met UAE Minister of State for Food Security, H.E. Mariam bint Mohammed Saeed Hareb Al Muhairi, maar ook diverse investeerders en vertegenwoordigers binnen de lokale/regionale afzetmarkt.

De missie, die werd begeleid door Plaatsvervangend Directeur Generaal – Buitenlandse Zaken, Peter Potman, vond plaats in Abu Dhabi en Dubai. Nederlandse bedrijven exporteren voor meer dan €11 miljard naar de Golfregio. De landen in dat gebied zijn grootverbruikers van water en energie en importeren het merendeel van het voedsel. Om hun welvaart in stand te houden en minder afhankelijk te worden van de grondstoffen waar die welvaart nu op gebouwd is, zoeken de landen naar duurzame oplossingen.  De Verenigde Arabische Emiraten hebben voedselveiligheid en -zekerheid hoog op de agenda staan en dat biedt nieuwe kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Samen met Amerika is Nederland leidend in de kennis en technologie achter horticulture en kan zodoende een grote rol spelen in de Golfregio. Dit werd donderdag 23 januari bevestigd tijdens een evenement georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta, het World Horti Center en AVAG. De ruim 100 aanwezigen kregen niet alleen verslag van de succesvolle missie, maar hoorden van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO en NLinBusiness ook meer over de talrijke kansen dat de Golfregio biedt.

Maarten Hermus

Maarten Hermus

Senior Account Manager Horticulture & Food