Terug naar overzicht

Minister Mark Harbers ontvangt de Regionale Maritieme Agenda Zuid-Holland

Minister Mark Harbers ontvangt de recent gepubliceerde Regionale Maritieme Agenda van Jeannette Baljeu, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland namens de regio. Mark Harbers nam de agenda in ontvangst tijdens een werkbezoek aan de haven van Rotterdam samen met Minister Rob Jetten. De agenda heeft als doel om door middel van intensievere samenwerking in Zuid-Holland de huidige voorlopers positie van de regionale maritieme sector te versterken en hiermee een significante bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie en digitalisering.

Minister Mark Harbers ontvangt de Regionale Maritieme Agenda Zuid-Holland

Jeannette Baljeu: “De Regionale Maritieme Agenda laat zien waar we de komende jaren aan moeten werken om in 2030 koploper te zijn, en te blijven, in de energietransitie en in digitalisering. Een ambitie die past. Want de scheepsbouw, offshore, scheepvaart en vele andere maritieme bedrijven in Zuid Holland lopen al honderden jaren voorop in de wereld.”

Experts, kennisinstellingen en overheden uit de maritieme sector hebben samen de ambitie geformuleerd om in 2030 de koploper te zijn en te blijven in de energietransitie en digitalisering. Het cluster wil daarnaast op internationaal gebied nóg concurrerender zijn dan nu en dat op een duurzame manier. Zij willen dit bereiken met intensieve samenwerking en slimme oplossingen.

Maritime Delta heeft de agenda met verschillende partners helpen opstellen en gaat de opvolging uitvoeren. Het samenstellen van de Regionale Maritieme agenda is een omvangrijk traject geweest met tientallen sessies met experts uit de sector. Ook zijn de afgelopen periode meer dan 80 CEO’s, directeuren en bestuurders uit de regionale sector gesproken. Dit heeft geleid tot een succesvolle bijeenkomst 4 november vorig jaar tijdens Europort waarin de verkenning van en uitkomsten centraal stonden.

De Regionale Maritieme agenda is hier te bekijken en te downloaden. Vanuit Maritime Delta zullen we in samenwerking met regionale en nationale partners de agenda monitoren en deels uitvoeren. Wilt u betrokken zijn bij activiteiten of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Edward Gilding of Tessa Luijben.

InnovationQuarter voert namens de partners de coördinatie van Maritime Delta uit.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Edward Gilding

Senior Business Developer Maritiem & Haven /Programmamanager Maritime Delta / Teamlead Slim & Veilig