Terug naar overzicht

Mediq bouwt ultramodern distributiecentrum in Bleiswijk

Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen, is gestart met de bouw van een technologisch hoogwaardig distributiecentrum in Bleiswijk. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en zal het complete Mediq-assortiment van ruim 20.000 producten huisvesten. Na oplevering en testen verhuizen de Mediq-distributiecentra in Didam, Moordrecht, Nieuwegein en Oud-Beijerland begin 2018 gefaseerd naar de nieuwe locatie.

Nieuw DC voor 20.000 producten

“Met dit uitgebalanceerde concept winnen we voor al onze businessmodellen in snelheid, kwaliteit en kostenefficiëntie. Zowel voor zorg bij mensen thuis als voor de dienstverlening aan ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorg en eerstelijnspraktijken. Ook kunnen we onze ambitie om in volume en assortiment te groeien kracht bijzetten”, aldus Mediq-directeur Vincent Weijers.

Centrale ligging

Mediq koos voor deze locatie op het Prisma Bedrijvenpark in Bleiswijk vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Het nieuwe distributiecentrum wordt gerealiseerd door WDP en VDR Bouwgroep. Hierbij wordt nauw samengewerkt met KNAPP, specialist in magazijnlogistiek. Het pand wordt volgens de BREEAM-duurzaamheidseisen gebouwd, en zal voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen voor opslag en orderverzameling van medische hulpmiddelen.

Mediq bouwt ultramodern distributiecentrum in Bleiswijk

Ergonomische werkomgeving

Voor de medewerkers van het distributiecentrum verbetert de kwaliteit van het werk doordat nog maar een beperkt deel van de orderverzameling handmatig plaatsvindt. Bovendien worden de magazijnwerkplekken ergonomisch ingericht. Naast de magazijnen is 1.500 vierkante meter gereserveerd voor kantoren en speciale ruimten voor bijvoorbeeld maatwerkoplossingen voor stomapatiënten en het spoelen van medische pompen. Ook is een mezzaninevloer van 4.000 meter voorzien voor het uitvoeren van serviceactiviteiten zoals onderhoud en kalibratie van medische apparatuur, en het op basis van klantwensen ompakken van artikelen.

Mediq past in Zuid-Hollands ecosysteem

Wethouder Albert Abee: “De gemeente Lansingerland is blij met de komst van het ultramoderne distributiecentrum van Mediq naar Bleiswijk. Dat grote bedrijven zoals Mediq kiezen voor Lansingerland toont eens te meer aan hoe aantrekkelijk onze gemeente is voor ondernemers. Onze bedrijventerreinen zijn allemaal uitstekend ontsloten en liggen strategisch in het hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Wij heten Mediq van harte welkom en wensen hen veel ondernemerssucces toe in onze dynamische gemeente.”

Bij het keuzeproces voor vestiging op het Bleiswijkse Prisma Bedrijvenpark waren de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en InnovationQuarter betrokken. Chris van Voorden, Hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter: “De beslissing van Mediq om zich te vestigen op deze A-locatie in Zuid-Holland is een mooi resultaat van gezamenlijke inspanning en versterkt de aantrekkingskracht van deze regio op bedrijven in binnen- en buitenland.”

Bron: Mediq.nl