Terug naar overzicht

Marike van Lier Lels benoemd tot nieuwe president-commissaris InnovationQuarter

Marike van Lier Lels is met ingang van 23 november 2018 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland. Marike van Lier Lels is daarmee de opvolger van Arie Verberk, die 14 augustus jl. overleed.

Marike was voorheen werkzaam bij Nedlloyd en als directeur van Van Gend&Loos Benelux. Vervolgens was ze lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Post Euro Express en van 2000 tot 2005 was ze actief als COO van Koninklijke Schiphol Groep. Sinds 2005 vervult Marike diverse commissariaten. Momenteel is ze lid van de Raad van Commissarissen bij Dura Vermeer Groep en Nederlandse Spoorwegen en Member of the Board van RELX Group.

“Met haar passie voor innovatie en haar maatschappelijke betrokkenheid, bestuurlijke ervaring en grote netwerk is Marike een grote verrijking voor InnovationQuarter. De Raad van Commissarissen kijkt uit naar het samen met Marike verder vormgeven van de missie van InnovationQuarter: een sterke, innovatieve en duurzame Zuid-Hollandse economie” aldus waarnemend voorzitter Kees de Koning.

Marike van Lier Lels voegt daaraan toe: “We delen een passie voor samen innoveren, InnovationQuarter en ik. Innovatieve topondernemers maken de markt van morgen. Doen ze dat ook nog eens samen met andere ondernemers, publieke partijen en kennisinstellingen, dan bereiken ze behalve vernieuwing ook impact. Samen met InnovationQuarter draag ik graag bij aan het creëren van die impact voor en door onze krachtige Zuid-Hollandse regio.”