Terug naar overzicht

Magnitude Space wordt Hiber en opent nieuw R&D Centrum in Delft

De Amsterdamse satelliet startup Magnitude Space opent vandaag de deuren van haar nieuwe R&D Centrum in Delft. Tegelijkertijd kondigt de organisatie een naamsverandering aan, vanaf vandaag gaan zij verder als Hiber. De opening van het kantoor markeert een belangrijke ontwikkeling van de Nederlandse hightech en satelliet industrie en maakt van de regio Delft een Small Sat Delta.

Magnitude Space wordt Hiber en opent nieuw R&D Centrum Delft

Opening Hiber R&D Centrum – Small Sat Delta

De opening van het eigen R&D Centrum in Delft is een belangrijke stap van de organisatie richting het hart van de Nederlandse ruimtevaartsector. Hiber verwelkomt met de opening ook een belangrijke partner in huis, Hyperion, deze organisatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het hart van de satelliet. Tegenover het Hiber R&D centrum is belangrijke ruimtevaart partner ISISpace gevestigd, die de uiteindelijke satelliet bouwt en lanceert. Het nabij zijn van belangrijke partners is cruciaal voor het verder ontwikkelen van soft- en hardware voor de Nederlandse commerciële satelliet technologie en de lancering van meer satellieten.

In het Hiber R&D Centrum bevinden zich een kantoor, laboratorium en cleanroom waar 15 medewerkers werken aan de ontwikkeling van de satellieten. Vanuit het hoofdkantoor van Hiber in Amsterdam zijn 25 fte actief met de internationale expansie van de Hiber.

“Voor wie de ruimte wil veroveren, kan dat het beste doen vanuit Delft, nu drie vooraanstaande new space bedrijven zich op nog geen steenworp van elkaar gevestigd hebben”, aldus Marja van Bijsterveldt burgemeester van Delft. “De opening van dit nieuwe R&D Centrum van Hiber is belangrijk voor Delft en de regio: het stimuleert samenwerking, kennisontwikkeling en werkgelegenheid.”

De te lanceren satelliet constellatie voor het Low Power Global Area Network (LPGAN), wordt gerealiseerd door middel van grensverleggende technologie. Hierdoor kan Hiber als eerste een simpele en betaalbare Internet of Things (IoT) connectiviteit bieden aan zelfs de meest afgelegen delen van de wereld.

Magnitude Space wordt Hiber en opent nieuw R&D Centrum Delft

Rebranding: Magnitude Space wordt Hiber

De naam Hiber verwijst naar de winterslaap technology die in het LPGAN netwerk wordt toegepast, waarbij de modem slaapt totdat de satelliet overvliegt. De beer in het logo is taal- en cultuuroverschrijdend en herkenbaar als vriendelijk gezicht in een ‘koude’ tech-centrische sector.

Het zijn van een ‘internet-first’ dienstverleningsorganisatie reflecteert de ambities en cultuur van Hiber. De missie van Hiber is gebaseerd op het geloof dat het toegankelijk maken van technologie voor iedereen, het leven wereldwijd kan verbeteren. De technologie van Hiber  helpt onder andere bij de bestrijding van klimaatverandering, het efficiënter groeien van gewassen, het beter managen van natuurlijke bronnen en het beschermen van wildlife.

“Door iedereen overal de mogelijkheid te bieden om met onze technologie bestaande en nieuwe applicaties in te zetten kan Hiber echte impact creëren voor iedereen op aarde”, aldus Ernst Peter Hovinga, CEO van Hiber. “Zo zijn wij niet alleen maar een ‘space’ organisatie, maar meer een ‘wereld’ organisatie met een missie om samen te werken met bedrijfsleven en individuen wereldwijd om samen onze wereld te verbeteren.”

Met de opening van de eigen R&D faciliteiten in Delft en de rebranding die zorgt voor nog meer internationale herkenbaarheid is de organisatie goed op weg om het satellietnetwerk verder te ontwikkelen en de dienst in 2018 te lanceren. Recent realiseerde de organisatie successen waaronder het binnenhalen van 2,5 miljoen euro additionele seed funding (totaal tot op heden € 3,5 mln.), het sluiten van belangrijke partnerships en het binnenhalen van launching customers.

Nieuwsbrief