Terug naar overzicht

Maak kennis met US deelnemers Soft Landing Program Cyber and Security Technologies

The Americans are coming! In januari, februari en maart 2017 ontvangen wij vier Amerikaanse bedrijven uit Maryland, die actief zijn op het gebied van Security en Technologie. Doel van het bezoek is het verkennen van de West-Europese markt, met Zuid-Holland als thuisbasis. Om de Amerikaanse ondernemers hierbij een handje te helpen is het Soft Landing Program in het leven geroepen, ontwikkeld door het Foreign Investments Team van InnovationQuarter in samenwerking met haar partners. De Amerikaanse bedrijven plannen momenteel hun bezoek aan onze regio en staan open voor het maken van afspraken!

Soft Landing Program

Het Soft Landing Program is ontwikkeld om buitenlandse bedrijven te ondersteunen met internationalisering in West-Europa, met een mogelijke vestiging in Zuid-Holland als uitkomst. De deelnemende Amerikaanse bedrijven krijgen toegang tot het netwerk en krijgen tijdelijke accommodatie tot hun beschikking. deze huisvesting wordt mede mogelijk gemaakt door het WTC The Hague. Het initiatief voor dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Maryland Department of Commerce, BWTech Incubator Baltimore, The Hague Security Delta (HSD), Enterprise Europe Network en de Amerikaanse ambassade in Nederland.

Maak kennis met de US deelnemers

Maak kennis met US deelnemers Soft Landing Program Cyber and Security Technologies

 

Ausley Associates

Toonaangevend defensie- en luchtvaartbedrijf met grote Amerikaanse overheidsklanten en private afnemers. Ausley heeft een brede kennisbasis en ruime ervaring in defensie, vitale infrastructuur inspectie, civiele luchtvaart, maritieme industrie, landbouwoptimalisatie en humanitaire projecten. Beveiligde datacollectie, -verspreiding en -opslag staat centraal voor het bedrijf, in combinatie met UAS, sensoren en radartechnologie. Ausley heeft 16 jaar ervaring in het ontwikkelen van onbemande luchtvaartsystemen en de acquisitie van gerelateerde opdrachten. Ook is Ausley in het bezit van het patent voor de HorizonXL quad copter welke geïntegreerd kan worden met de technologieën EO/IR, FLIR, HD en Hyper-spectrale sensoren. Ausley komt graag in contact met banken, beveiligingsbedrijven en energiebedrijven betreffende datacollectie, inbraakpreventie en information assurance. Ook ziet het bedrijf kansen om partners te vinden op het gebied van precisielandbouw, banksoftware en integratie van beveiligingssystemen. Vanzelfsprekend staat men open voor contacten in de defensie- en luchtvaartindustrie.

  • Meer informatie over Ausley Associates vindt u terug op www.ausley.us.
  • Het Ausley-team is in Nederland van 13 t/m 24 februari 2017 en van 6 maart t/m 24 maart 2017.

Maak kennis met US deelnemers Soft Landing Program Cyber and Security Technologies

FedCMS

Cyber Security bedrijf uit Maryland met 15 jaar ervaring in de publieke en private markt. Ze ontwikkelen tailor made producten en services, die ze kunnen aanpassen aan de wensen van de organisatie. Hierbij bieden ze project management, netwerk architecture en software. Ze hebben in november 2016 hun nieuwste product gelanceerd: FreshPC. Met behulp van deze applicatie kunnen klanten van alle locaties veilig bij sensitieve data en applicaties. Hierbij kan de toegang op een efficiente manier, op een centraal punt, beheerd worden en is er sprake van een gecontroleerde, beveiligde omgeving.

  • Bekijk ook www.fedcms.com voor meer informatie.
  • Het FedCMS-team is in Nederland van 6 t/m 17 februari 2017.

Maak kennis met US deelnemers Soft Landing Program Cyber and Security Technologies

CMDSP

CMDSP (Credential Mobile Device Security Professional) is ‘s werelds enige accreditatie voor professionals die zich bezighouden met mobiele veiligheid binnen het bedrijfsleven. Om gecerfiticeerd te worden moeten werknemers een training volgen, en een examen volbrengen. Deze training leert cursisten wat er nodig is om verantwoordelijk te zijn voor een bedrijf waarbinnen allerlei apparaten gebruikt worden – zowel als eigendom van het bedrijf als daarbuiten. Wanneer een cursist de training volbrengt, geldt het certificaat voor 3 jaar. Het cerfiticaat valideert dat de cursist volledig op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het veilig gebruiken van data. De cursist die de training succesvol heeft afgerond draagt de titel CMDSP en wordt geacht basiskennis over het onderwerp bij te brengen aan werknemers binnen zijn/haar eigen bedrijf. Een CMDSP begrijpt na de training de technische details voor wat betreft hardware, software, de connectiviteit en de manier hoe data tussen apparaten wordt uitgewisseld. Deze skill is steeds belangrijker geworden, in een tijd waarin telefoons/ tablets terrein winnen ten opzichte van computers en laptops. Indien er interesse bestaat, contact ons, dan brengen we u in contact met het bedrijf.

  • Op www.cmdsp.org leest u meer over CMDSP.
  • Het CMDSP-team is in Nederland van 20 t/m 24 februari 2017.

Maak kennis met US deelnemers Soft Landing Program Cyber and Security Technologies

System 1

System 1 Inc. is een cybersecurity en kritieke infrastructuur consulting firm, dat op hoog niveau adviseert op het niveau van nationale overheden en multinationals. In de Verenigde Staten hebben ze ruim 30 jaar ervaring in het veld, en geven ze advies aan publieke en private clienten. Hierbij integreren ze doorgaans technische oplossingen, maar ook een cyber risk strategie binnen een breder kader van risk management. De diensten van System 1 omvatten dus zowel de technische als de governance kant. Werknemers van System 1 zijn zowel technisch als bedrijfskundig onderlegd. De filosofie van het bedrijf is dat er een fundamenteel begrip moet zijn dat technische oplossingen geschikt moeten zijn voor mensen, processen en de core business van een organisatie. System 1 werkt aan oplossingen die al deze zaken integreren en zijn toegespitst op de wensen en cyber risico’s van de klant. System 1 heeft al een aantal Europese klanten, en is betrokken bij het opstellen van de nationale cyber strategie van Italië. In Nederland zijn ze op zoek naar klanten, maar willen zij ook graag een bijdrage leveren aan de discussie op governance niveau.

  • Wilt u meer weten? Neem een een kijkje op www.syst1.com.
  • De data waarop het System 1-team in Nederland is, volgt binnenkort.

Maryland, US

Maryland is een Amerikaanse Staat met een strategische ligging tussen New York en Washington DC. In brede zin ligt Maryland midden in de zogenoemde internationale zakencorridor tussen Boston, Atlanta, Los Angeles en Londen. Een sterke economie met sprekende cijfers, met aan de basis haar ontwikkelde sectoren IT, Elektronica, Telecom en – last but not least – Security. Maryland biedt onder meer: 21 militaire faciliteiten & locaties, 30+ incubators & accelerators, 60+ federale agentschappen, 74 federale laboratoria en 10.000+ IT & Cyber bedrijven. Het geheel wordt overzien door onze economische partner en evenknie, The Maryland Department of Commerce.

De Nederlandse deelnemers

Vanuit Nederland nemen de volgende bedrijven deel aan het Soft Landing Program in de US:

Economische betrekkingen US-NL

Wist u dat de Verenigde Staten de grootste buitenlandse investeerder is in de Nederlandse economie met circa $ 650 mrd. per jaar? En dat de handelsrelatie alweer 400 jaar bestaat? De Amerikanen zijn voornamelijk actief in de chemie sector, elektronica en lucht- & ruimtevaart. Daar komt in toenemende mate de Security en Tech industrie bij, vanwege de actualiteit rondom veiligheidsvraagstukken en de toenemende marktvraag. Zo zijn er door de jaren meer dan 340.000 banen gecreëerd na investeringen uit de VS. Andersom is Nederland de 3e buitenlandse investeerder in de Verenigde Staten met $ 270 mrd., hoofdzakelijk in de verzekeringsbranche, het bankwezen en de chemie- & oliesector.

Doing business?

Is uw core-business ook Security en Tech? Of heeft u interesse in het afnemen van expertise van de deelnemende Amerikaanse bedrijven? Of overweegt u samen te werken? Philip Meijer, Account Manager Safety & Security bij InnovationQuarter via philip.meijer@innovationquarter.nl.