Terug naar overzicht

Liduina Hammer nieuw Hoofd Investeren

Vandaag werd bekend gemaakt dat Liduina Hammer vanaf maandag 16 december het nieuwe Hoofd Investeren wordt bij InnovationQuarter en daarmee toetreedt tot het directieteam. Liduina volgt daarmee Francis Quint op die in november als Global Head Corporate Investments bij de Rabobank aan de slag ging. Naast Hoofd Investeren zal Liduina ook de functie gaan vervullen van Fondsmanager IQCapital.

Als Hoofd Investeren wordt Liduina verantwoordelijk voor alle investeringsactiviteiten binnen InnovationQuarter. Hieronder vallen de fondsen UNIIQ, ENERGIIQ en IQCapital. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de levensfase of de sector waarin bedrijven actief zijn, investeert InnovationQuarter middels deze verschillende fondsen in veelbelovende bedrijven in de regio.

Portretten Liduina Hammer

Liduina werkt al ruim drie jaar bij InnovationQuarter als Fondsmanager UNIIQ. Vanuit die rol helpt zij ondernemers met innovatieve technologieën in veelbelovende markten een stapje dichter richting vervolgfinanciering. Deze rol zal vanaf maandag ad interim opgepakt worden door Hans Dreijkluft, Senior Investment Manager UNIIQ.

Voor InnovationQuarter werkte Liduina al ruim 5 jaar in de venturecapitalhoek bij Inkef Capital, het investeringsfonds waarvan zij aan de wieg stond. Tevens vervulde zij diverse rollen in de alternatieve beleggingshoek bij APG Asset Management. Liduina heeft een enorme passie voor innovatie en het investeringsvak. Die passie in combinatie met haar visie voor InnovationQuarter leidden ertoe dat Liduina werd gekozen in een sollicitatieprocedure die ook openstond voor externe kandidaten.

Arthur van Wylick, die de rol van Hoofd Investeren ad interim op zich nam na het vertrek van Francis Quint, blijft de komende tijd nog bij InnovationQuarter actief voor een goede overdracht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.