Terug naar overzicht

LeQuest haalt € 7 mln. op om leidende positie in scholing medische technologie te versterken

Opleider in het gebruik van medische technologie LeQuest heeft een kapitaalinjectie van € 7 mln. ontvangen van nieuwe investeerders MedFinance en InnovationQuarter en bestaande investeerders NextGen Ventures, Noaber Ventures en Philips Health Technology Ventures. Hermineke van Bockxmeer, directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam feliciteert CEO Hicham Shatou met de investering in LeQuest.

Nieuwe trainingsvorm voor zorgprofessionals

LeQuest werd in 2011 opgericht met als missie professionals in de gezondheidszorg competent te maken in het gebruik van medische technologie door een nieuwe interactieve vorm van training. Het doel van LeQuest is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, medische hulpmiddelen efficiënter in te zetten en het aantal vermijdbare fouten te beperken. De op simulatie gebaseerde trainingen van LeQuest richten zich op hoog risico medische apparatuur in ziekenhuizen, en meer specifiek in operatiekamers, op de intensive care en op radiologieafdelingen.

De afgelopen jaren is de vraag naar de diensten van LeQuest sterk toegenomen. Zowel vanuit ziekenhuizen als fabrikanten bestaat er behoefte om zorgprofessionals effectief te trainen en te certificeren in het gebruik van medische technologie. LeQuest werkt samen met Philips, Siemens, Medtronic, GE en andere grote fabrikanten van medische apparatuur en heeft actieve gebruikers in meer dan vijftien landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika.

Verbeterde kwaliteit van de gezondheidszorg

Met deze investeringsronde kan LeQuest zijn groei versnellen door de samenwerking met fabrikanten van medische technologie te intensiveren en zijn diensten geografisch uit te breiden naar meer ziekenhuizen.

“We zijn trots op het sterke netwerk van partners en klanten dat we hebben aangetrokken en samen kijken we ernaar uit om onze impact wereldwijd te vergroten en onze klanten de komende jaren nog beter van dienst te zien. Dit zou onmogelijk zijn zonder de vastberadenheid van ons getalenteerde team dat volledig is toegewijd aan het verbeteren van het gebruik van medische technologie en de kwaliteit van de zorg,” aldus Hicham Shatou, oprichter en CEO van LeQuest.

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital is erg blij met de mogelijkheid om in LeQuest te investeren, samen met de sterke consortiumpartners Noaber Ventures en NextGen Ventures, Philips Health Technology Ventures en MedFinance: “LeQuest is een mooi voorbeeld hoe een jonge dynamische onderneming van startup kan door groeien naar een scale-up. Flexibiliteit en continu aanpassen van het businessmodel naar aanleiding van marktontwikkelingen hebben LeQuest gebracht waar zij nu zijn. Deze kapitaalinvestering stelt LeQuest in staat tot verdere en versnelde groei, te samen met haar strategische partners”.

De fondsmiddelen zijn mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Wil je meer weten over Kansen voor West / EFRO? Klik dan hier.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.