Terug naar overzicht

Lancering Maritime Delta bestuur; ondernemers, markt en onderwijs adviseren het programma

Maritime Delta Diner - Maandag 11 februari 2019 | © Verkijk

Maritime Delta Diner – Maandag 11 februari 2019 | © Verkijk

Op 10 september 2019 is voor de eerste maal het nieuwe bestuur van Maritime Delta bijeen gekomen. Bestaande uit ondernemers, onderwijsinstellingen, branchevereniging zullen zij het programma concreet gaan adviseren over de focus en activiteiten. De eerste meeting vond plaats bij Koedood Marine Group in Hendrik-Ido-Ambacht, tevens één van de leden.

Maritime Delta, inmiddels sinds 2012, is een succesvol samenwerkingsprogramma dat zich in nauwe samenwerking met bedrijven, overheden, kennis-en onderwijsinstellingen en brancheorganisaties inzet voor het versterken van dit cluster. Het programma is actief van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. En werkt hierin nauw samen met landelijke netwerken & initiatievenen is ook aangesloten bij het netwerk van Rotterdam Maritime Capital of Europe. Het programma wordt gecoördineerd vanuit InnovationQuarter, regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland.

In de totstandkoming van het nieuwe programma 2019-2021 was de wens om gedurende het programma door de markt (ondernemers/bedrijven) doorlopend feedback te krijgen op de uitvoering/functioneren. Om hier mee nog beter aan te sluiten over de behoeften en vragen die er leven.

Jan van der Wouw, Directeur digital business Royal IHC, en voorzitter van Maritime Delta bestuur:

“De wereld veranderd steeds sneller. Ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, digitalisering, innovatie en human capital management hebben een enorme impact op organisaties. Samenwerking is de sleutel tot blijvend succes. Leren van en met elkaar, uitwisselen van ideeën en het creëren van begrip over deze ontwikkelingen, draagt bij tot een gezonde ontwikkeling van de organisaties in de maritieme delta.”

Het bestuur zal het programma onder meer concreet adviseren over de thematiek van bijvoorbeeld ideecafés of symposia. Ook heeft besluiten ze over de inzet van kwartiermakers en uitvoering van haalbaarheidsonderzoeken die door het programma worden mogelijk gemaakt.

Maritime Delta bestuur:

  • Arie Koedood (CEO/Owner – Koedood Marine Group)
  • Angelique Heijnen (Group Human Resources Director – Huisman Equipment BV)
  • Arjen Dekker (Algemeen directeur – Scheepswerf Slob)
  • Fulko Roos (CEO/Owner – Royal Roos)
  • Jan van de Wouw (vz) (Directeur digital business – Royal IHC)
  • Astrid Kee (Lid college van bestuur – STC Group)
  • Jan Lokker (Lid college van bestuur – Da Vinci College)
  • Roel de Graaf (Managing director – Netherlands Maritime Technology)
  • Hoofd Innoveren – InnovationQuarter

Het bestuur zal halfjaarlijks bijeenkomen. Edward Gilding, programma-coördinator zal in het bestuur optreden als secretaris.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem gerust contact met ons op.

Edward Gilding

Senior Business Developer Maritiem & Haven /Programmamanager Maritime Delta / Teamlead Slim & Veilig
Nieuwsbrief