Terug naar overzicht

Koningin Máxima opent World Horti Center in Westland

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdag 7 maart het World Horti Center in Naaldwijk officieel geopend. Het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het hart van de Nederlandse glastuinbouw heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur. Ook minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit was aanwezig bij de officiële opening en onderstreepte in een toespraak de internationale koppositie van de tuinbouwsector.

World Horti Center
Foto: Richard Kok Lentiz Onderwijsgroep

World Horti Center

Alle schakels binnen de tuinbouwketen, zo’n 100 bedrijven, exposeren de laatste innovaties en ontwikkelingen jaarrond in World Horti Center. Onderwijs op breed mbo-niveau wordt praktijkgericht in het hart van de sector aangeboden. Daarnaast is er een breed aanbod van colleges op hbo- en universitair niveau voor zowel studenten als bedrijfsleven. Studenten komen op alle lagen in aanraking met een veelzijdige carrière.

Onderwijs en bedrijfsleven onderzoeken duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid te beantwoorden.

Het centrum verwacht als etalage van de tuinbouwsector zo’n 25.000 (internationale) vakbezoekers per jaar en is een broedplaats voor nieuwe initiatieven als HortiHeroes, een incubator en talentenprogramma voor de sector.

Anne-Claire van Altvorst, Senior Business Developer Horticulture, was ook nauw betrokken bij de doorontwikkeling van het centrum:

Het iconische gebouw World Horti Center omarmt de volledige Nederlandse glastuinbouwsector onder één dak. De innovatie van de wereldwijde glastuinbouw vindt voornamelijk in Zuid-Holland plaats. En vanaf nu vertellen we dit aan de hele wereld!

Business Developer Colinda de Beer verzorgde tijdens de opening een workshop over blockchain in de tuinbouwsector.

 

Bron / World Horti Center