Datum3/2022
PlaatsDelft
SectorDigital Technology
FondsUNIIQ
Websitevalleyoptics.net

Valley Optics

Valley Optics zorgt met slimme algoritmen dat optische systemen zo efficiënt, licht en goedkoop mogelijk geproduceerd kunnen worden.

Optische systemen worden tegenwoordig in veel verschillende soorten producten verwerkt. Denk hierbij aan de satellieten, medische apparatuur, telescopen, maar ook aan alledaagse beamers en fotocamera’s, waaronder ook die in smartphones. Alle optische systemen manipuleren licht om problemen op te lossen. Daarbij moeten er vaak veel hardwarecomponenten gecombineerd worden zoals lenzen, spiegels, prisma’s en filters. Omdat er talloze mogelijkheden zijn en optische componenten met een zeer hoge nauwkeurigheid moeten worden berekend (tot op enkele nanometers), is het ontwerp- en ontwikkelproces van deze systemen al snel complex. Daardoor zijn er bijna altijd technici uit meerdere disciplines betrokken. De kwaliteit van het uiteindelijke systeem wordt mede bepaald door hoe goed die technici met elkaar samenwerken en kunnen communiceren.

In hun werk gebruiken deze technici vaak veel verschillende softwaretools en zelf geprogrammeerde scripts om hun deel van de ontwikkeling op te lossen. Keuzes van de ene discipline kunnen de andere disciplines, vaak onbedoeld, sterk beïnvloeden. De huidig beschikbare software is niet in staat om de onderlinge afhankelijkheden goed inzichtelijk te maken en daarmee is het proces sterk afhankelijk van jarenlange ervaring van de toch al schaarse technici in dit vakgebied. In de praktijk resulteert dit in iteratieve ontwerpprocessen en lange ontwikkeltijden, waarbij nagenoeg nooit met zekerheid gezegd kan worden dat uiteindelijk het meest optimale systeem ontwikkeld is. Dit maakt optische systemen onnodig duurder, groter of zwaarder. Dit is van groot belang in bijvoorbeeld ruimtevaart-toepassingen, waar elke extra kilogram extreem duur is.

Valley Optics ontwikkelt en combineert innovatieve ontwerptools die het proces van optische systeemontwikkeling faciliteren. Dankzij slimme algoritmen en mede door TNO ontwikkelde kennis helpt Valley Optics optische ontwerpers en multidisciplinaire projectteams bij het vinden en kiezen van de beste ontwerpen. Waar de mens de consequenties van bepaalde keuzes niet kan overzien, geven de algoritmes van Valley Optics een ​​helder en gestructureerd overzicht van haalbare oplossingen. Dankzij die transparantie kunnen opdrachtgevers al in een vroeg stadium de effecten van ontwerpkeuzes op specificaties, maakbaarheid en kosten overzien. Valley Optics wil een sleutelrol spelen in de ontwikkeling van de optische technologieën van de toekomst en hightechinnovaties wereldwijd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief