Datum3/2018
PlaatsRotterdam
SectorHigh Tech / ICT
FondsInnovationQuarter Capital / IQe
Websitetiledmedia.com

TiledMedia

Tiledmedia, een spin-off van TNO, zorgt voor een significante toename van kwaliteit van Virtual Reality-diensten en een reductie in de vereiste
bandbreedte voor het streamen van VR-content.

Onder de motorkap van het internet

Het proces van TiledMedia werkt als volgt: met VR kan de kijker 360 graden om zich heen kijken over drie assen (xyz, dus ook naar boven en beneden). Bij traditionele VR-streaming wordt de gehele “videobol”, dus 360 graden, gestreamd naar de kijker (“full delivery”). Echter de kijker kijkt telkens maar naar een deel van het beeld (“viewport”), de rest van het beeld (rest van de 360 graden) wordt niet gebruikt. TiledMedia heeft hier een oplossing voor gevonden door slim gebruik te maken van de viewport. TiledMedia “knipt” het 360 graden beeld in zogenaamde tegels. Alleen de tegels in de viewport worden naar de gebruiker gestreamd. De overige tegels buiten de viewport worden niet gestreamd waardoor het streamen een stuk minder “zwaar” is en er veel minder bandbreedte nodig is. Het is daardoor mogelijk om deze paar tegels in een veel hogere kwaliteit te streamen (“partial delivery”). Om misselijkheid en zwarte vlekken te voorkomen bij internethaperingen wordt er altijd een lage resolutie 360˚ achtergrond laag opgehaald. TiledMedia heeft software ontwikkeld welke over de gehele streaming keten wordt geïntegreerd om deze streamingmethodologie mogelijk te maken.

Samenwerking

De software is in de basis gereed en klaar voor implementatie bij derde partijen. De komende periode zal de software verder worden ontwikkeld en worden er steeds meer features toegevoegd. Bent u een ondernemer met een VR-product? Dan komt TiledMedia graag met u in contact!

Deze investering door InnovationQuarter in TiledMedia is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, in de range van € 0 – 500k.

Lees meer over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Status: Actief

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief