RSA 2020 – Kick-off collectieve internationalisering cybersecuritycluster naar de VS

Gepubliceerd op / 24-02-2020

Contact / Philip Meijer

Van 23 tot 28 februari reisde het Nederlandse cybersecuritycluster af naar de Westkust van de Verenigde Staten. Met een 60+-koppige delegatie van onder andere cybersecurityondernemers, kennisinstellingen, publieke instanties en stichtingen is het Nederlandse cybersecurity cluster gedurende een 6-daags bezoek sterk op de kaart gezet in San Francisco.

Het ankerpunt in de week was de RSA Conference – deze beurs vindt al 30 jaar jaarlijks plaats in San Francisco en is wereldwijd een van de meest toonaangevende beurzen op het gebied van cybersecurity. Anders dan voorgaande jaren was Nederland voor het eerst exposant op de beurs met een Holland Paviljoen. De stand gaf 8 Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om zich individueel te positioneren. Briddge, Cybersprint, EclecticIQ, ICT 2.0, ON2IT, Secura, ThreatFabric en het Invest in Holland netwerk hebben gedurende de week de stand bemand.

Rondom de RSA Conference was door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een economische missie georganiseerd. Zo heeft het Nederlands Consulaat-Generaal in San Francisco een evenement georganiseerd over de interactie tussen geopolitieke ontwikkelingen en cybersecurity, is er een lunchmeeting georganiseerd met de US Department of Homeland Security en is het kantoor van Cisco bezocht voor een dialoog over financieringsmogelijkheden voor buitenlandse MBK bedrijven en 5G. Daarnaast is veel tijd besteed op de RSA Conferentie, en was het Holland Paviljoen een thuisbasis voor alle missiedeelnemers.

“Het Holland IT Security House op de RSA Conference 2020 was een geweldige ontmoetingsplek voor ons als plaatshouder. Zichbaar en herkenbaar, met als uithangbord by Dutch Design. ”

  • Brian Luining (ICT 2.0)

Buiten de geplande activiteiten was er gedurende de week voldoende tijd voor de groep om elkaar beter te leren kennen en samenwerkingen op te zoeken. Dit zorgde voor een goede en hechte energie binnen de groep. Aan het einde van de week heeft de delegatie een intentieverklaring getekend om met elkaar meerjarig de Amerikaanse markt te gaan bewerken. Onder leiding van onder andere Peter Potman (Plaatsvervangend Directeur-Generaal Buitenlandse Economische betrekkingen), Hans de Vries (Directeur Nationaal Cybersecurity Centrum), en Timo Koster (Ambassadeur Veiligheidsbeleid en Cyber), heeft de week in San Francisco gezorgd voor een energieke start voor de clustersamenwerking richting de VS.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Philip Meijer

Philip Meijer

Senior Account Manager Cybersecurity
Nieuwsbrief