Opgericht2015
PlaatsDen Haag
SectorHigh tech systemen en materialen, Energie
FondsENERGIIQ
Websiteexasun.com

EXASUN produceert ‘building integrated photovoltaic” (BIPV) Glas-Glas zonnepanelen in verschillende kleuren met een hoge efficiency en lange levensduur.

Dankzij een zelf-ontwikkeld geautomatiseerd productieproces, lage overhead en het elimineren van zeetransport uit Azië kan kosteneffectief worden geproduceerd. Door het toepassen van hoge kwaliteitsmaterialen kan een lange levensduur worden gegarandeerd waarmee de laagste kosten van zonnestroom (€/kWh) worden bereikt en een lagere total cost of ownership ten opzichte van conventionele systemen.

Naast het Black Glass paneel (60 cellen, 1X1.6m) produceert EXASUN ook innovatieve BIPV panelen voor een waterdicht PV dak (Black Roof) of voor tussen de dakpannen (X tile) of als PV gevel (X facade); ook te verkrijgen in kleur met een revolutionaire kleur technologie voor zonnepanelen.

EXASUN versnelt de energie transitie middels innovaties die de kosten van zonnestroom te verlagen. Door lokaal te produceren en gebruik te maken van lokale toeleveranciers wordt een innovatief ecosysteem versterkt. ENERGIIQ beoogd hier aan bij te dragen door met het management team van EXASUN actief te helpen met de opschaling van de productiecapaciteit en commercialisatie.

Nieuwsbrief