Datum4/2019
PlaatsDelft
SectorCirculair
FondsInnovationQuarter Capital
Websitedab.bio

Delft Advanced Biofuels

Delft Advanced Biofuels (DAB) ontwikkelt een revolutionaire bioreactor voor fermentatie. De in-situ productscheiding tijdens het proces genereert een hogere opbrengst, bij lagere investeringskosten en operationele kosten. Hierdoor kunnen biobased processen traditionele petrochemie gaan vervangen.

Hoe het werkt

DAB’s unieke bioreactor technologie is oorspronkelijk ontwikkeld door de TU Delft en lost de uitdagingen van industriële fermentatie op door het fermentatieproces en de productscheiding in één reactorvat te combineren. Het is een schaalbaar apparaat en werkt zonder bewegende delen of membranen. DAB’s technologie is kan als aanpassing op bestaande installaties worden toegepast en is klaar om op te schalen in nieuwe of bestaande faciliteiten.

Samenwerking

DAB’s technologie speelt in op de grote uitdaging om de transitie te maken van petrochemische naar hernieuwbare grondstoffen. De Zuid-Hollandse industrie zoekt naar oplossingen voor deze uitdaging en DAB zal hierin een essentiële partner zijn.

We zijn trots op onze samenwerking met de TU Delft en Forward.One om DAB te helpen haar technologie in de markt te introduceren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Hannes Sibbel

Hannes Sibbel

Senior Investment Manager / Teamlead Slim & Veilig + MKB a.i.

Nieuwsbrief