Zo beperk je de impact van Brexit op jouw internationalisering

Op 1 februari 2020 besloot het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie te verlaten, met een transitieperiode die loopt tot 31 december 2020. Nu de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk zich op een dieptepunt bevinden is de kans op een no-deal Brexit groter dan ooit. De tijd gaat dringen. Het is dan ook zaak dat ondernemers in kaart brengen wat een no-deal Brexit voor hun bedrijfsvoering betekent.

Doe je nu vooral zaken in de EU? Dan is het nu tijd om in actie te komen en te starten met je voorbereidingen. Waar moet je op letten? Naast douanezaken heeft een no-deal Brexit gevolgen voor uw organisatie en uw contacten en  met uw klanten en toeleveranciers. InnovationQuarter heeft veel contact met ondernemers die internationaal actief zijn en ontvangt regelmatig vragen met betrekking tot de Brexit en de impact daarvan. Er is al veel informatie beschikbaar. Via deze site ontsluiten wij (een deel) van deze beschikbare informatie en houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heeft u vragen wat de Brexit voor uw internationale activiteiten betekent? Of wilt u starten met export naar of import vanuit het Verenigd Koninkrijk? Neem contact met ons op. Wij kunnen u verder helpen.

Hieronder volgen 10 tips van het team internatinalisering van InnovationQuarter zodat jij ook in 2021 goed voorbereid zaken kan doen in het Verenigd Koninkrijk.

Heeft jouw bedrijf al een Brexit team en/of Brexit verantwoordelijke? De implicaties van de Brexit gaan verder dan “alleen” het opmaken van de douanedocumenten of het doen van een aangifte ten uitvoer. De gevolgen zijn er ook voor sales, customer service, logistiek en finance. Stel een team samen met medewerkers van deze afdelingen om de consequenties in kaart te brengen.

Bereid je organisatie voor op de Brexit. Een hulpmiddel daarbij is de Brexit impact scanDoor het invullen van deze (gratis) scan krijg je zicht op de impact van een harde Brexit op je bedrijfsvoering.

De overheid stelt Brexitvouchers ter beschikking. Je kunt een Brexitvoucher aanvragen als Nederlandse mkb-onderneming, die al zaken doet in in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland). Je kan de voucher aanvragen voor de inhuur van extern advies over alternatieve markten voor de export en/of invoer van goederen en diensten en voor het in kaart brengen van de gevolgen voor jouw onderneming op het terrein van logistiek of het vrij verkeer van werknemers, goederen en diensten. Meer informatie vind je op de website van RVO.

Controleer je bestaande contracten met je klanten en leveranciers en ga met hen in gesprek over de gevolgen van de Brexit op jullie commerciële relatie. Lever je DDP Verenigd Koninkrijk? Dan heb je kans dat je als exporteur straks de invoerrechten in het VK moet betalen. Check daarom de Incoterms in je bestaande contracten en neem contact op met je klanten om de situatie te bespreken.  Vind meer informatie over de Incoterms.

Wanneer je tot nu toe uitsluitend binnen de EU levert, verandert dit per 1 januari 2021 wanneer je aan je klant in het VK levert. Je zal een aangifte ten uitvoer moeten opmaken. Wanneer je zelf de douaneaangifte wil doen, moet je beschikken over een EORI nummer. Ook moet je  passende software gebruiken om deze aangiften te kunnen doen. Op de website van de douane vind je hierover meer informatie. Ga daar nu mee aan de slag, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Doe je meer zaken buiten de EU? Wellicht is een AEO status dan wat voor je. Belangrijke voordelen van een AEO-vergunning zijn bijvoorbeeld minder controles, en voorrang als je voor controle bent geselecteerd. Meer informatie vind je op de site van de belastingdienst.

Op termijn zullen exportdocumenten worden gevraagd voor de zendingen naar het VK. Stel je tijdig op de hoogte van welke documenten noodzakelijk zijn en hoe je deze kan verkrijgen. Meer informatie vind je op de site van de kamer van koophandel.

Wellicht biedt de Brexit je nu de gelegenheid om een vestiging in het VK te openen of voorraden aan te houden.  Laat je klanten weten dat je met ze meedenkt en dat je voorbereid bent. Ga in elk geval in overleg met je Britse toeleveranciers, service providers en klanten over de situatie na 1 januari 2021 en blijf met elkaar in contact. Bekijk de Brexit ook van de andere kant. Tips en advies uit het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer Nederlandse werknemers in het Verenigd Koninkrijk werken of Brits personeel hier in Nederland aan de slag is, is het zaak om je nu al goed te verdiepen in de regels. Na 1 januari 2021 veranderen de regels en deze kunnen gevolgen hebben voor je medewerkers, je recruitment en daarmee bedrijfsvoering.

Meer informatie vindt je bij het Brexitloket.

Sluit je aan bij een netwerk. Dit kan het netwerk van InnovationQuarter zijn, maar ook brancheverenigingen ondersteunen het Nederlands exporterend bedrijfsleven. Onderstaande links kunnen je verder helpen:

https://www. Brexitloket.nl/

https://www.hulpbijbrexit.nl/

https://www.evofenedex.nl/kennis/internationaal-ondernemen/brexit

https://www.vno-ncw.nl/overzicht-brexit-nieuwsbrieven

Liever advies op maat? Neem gerust contact met ons op!

Marit Kuypers_1

Marit Kuypers

Senior Projectmanager International Trade, High Tech
Anne de Vries

Anne de Vries

Senior Projectmanager International Trade, Energie & Circulair

Nieuwsbrief