Datum2/2016
PlaatsDen Haag
SectorHigh Tech
FondsInnovationQuarter Capital / IQe
Websiteairborne.com

Airborne

Airborne International voorziet de toekomst waarin de composietindustrie haar producten en diensten aan een groter aantal of markten en toepassingen afzet. In deze visie zullen nieuwe ontwerpbenaderingen in combinatie met productieautomatisering een cruciale rol spelen. Dat zal industrialisatie en de noodzakelijke kostenverminderingen mogelijk maken om te concurreren met andere beschikbare materialen.

Airborne International is een toonaangevend Europees composietbedrijf dat onderdelen produceert voor partijen in de luchtvaart- en marine industrie evenals onderhoud, reparatie en revisie van luchtvaartonderdelen. Airborne International heeft de unieke kennis van composieten automatisering en digitalisering, waardoor productiekosten worden verlaagd tot aantrekkelijk niveaus voor een breed scala aan toepassingen.

Hoe het werkt

Luchtvaart

Airborne International combineert de knowhow van procesautomatisering met ervaring in de hands-on productie van composiet onderdelen. Op deze manier is Airborne International in staat om op maat gemaakte machines te ontwikkelen, om composietstructuren voor de luchtvaartmarkt tegen lage kosten te produceren.

Marine

Huidige metallische oplossingen voor maritieme en offshore-omgevingen kunnen nog nauwelijks voldoen aan de eisen en technische vereisten van structuren die worden toegepast in steeds agressieve omstandigheden. Structurele composieten bieden uitstekende alternatieven voor toepassingen in maritieme en offshore (subsea) omgevingen door hun gunstige gewicht-sterkte verhouding, hun chemische eigenschappen en corrosiebestendigheid.

MRO

Als antwoord op een groeiende vraag naar onderhoud en reparatie van composietstructuren, past Airborne Services de 20 jaar ervaring op het gebied van composietverwerkingstechnologie toe om de MRO-markt te bedienen. Airborne Services richt zich op het aanbieden van de onderhouds- en reparatiediensten met korte Turn Around Times en verminderde kosten.

Deze investering door InnovationQuarter in Airborne is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, in de range van € 1 – 1,5 mln.

Lees meer over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Status: Actief

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief