Terug naar overzicht

IRM Systems ontvangt kapitaal voor ontwikkeling van IRM Smart Pipeline Data en versnellen van internationale groei

IRM Systems B.V., een toonaangevende aanbieder van Pipeline Integrity Solutions, levert specialistische diensten en engineering voor de gehele levensduur van onshore en offshore pijpleidingsystemen. Het bedrijf ontvangt een kapitaalinjectie van in totaal € 1,5 mln. van onder andere de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter om zijn nieuwste software-innovatie IRM Smart Pipeline Data door te ontwikkelen en hiermee internationale groei te versnellen.
IRM Systems ontvangt kapitaal voor ontwikkeling van IRM Smart Pipeline Data en versnellen van internationale groei

Wethouder Ferrie Förster (gemeente Delft) feliciteert Rutger Schouten oprichter en CEO van IRM Systems B.V. met de investering

InnovationQuarter investeert vanuit haar IQCapital fonds samen met de Rabobank en Brooklyn Ventures in IRM Systems om zijn nieuwste innovatie IRM Smart Pipeline Data te lanceren. IRM Smart Pipeline Data is een softwareoplossing die klanten ondersteunt bij zowel het optimaal voorspellen van betrouwbaarheid en toekomstig falen als het verlengen van de levensduur van complexe pijpleidingsystemen tegen lagere totale kosten. Daarnaast kan IRM Systems met deze financieringsronde internationale expansie naar strategische markten versnellen.

Internationale groei en slimme software

IRM Systems zoekt actief naar mogelijkheden om uit te breiden naar strategische markten buiten Nederland (Delft) en de UK (Aberdeen), met name markten waar bestaande klanten actief zijn zoals de VS (Houston). Met het oog op de verouderde infrastructuur en het huidige klimaat van personeelsreducties bij operators, zijn digitalisering en voorspellende data een must voor het waarborgen van de integriteit van pijpleidingsystemen. Dit is in het bijzonder het geval waar het gaat om integriteitsmanagement van de complexere of non-standard pijpleidingsystemen. IRM Systems werkt op dit moment aan de ontwikkeling van een slimme softwaretool waarmee het bedrijf zijn klantenbestand nog beter kan ondersteunen met nauwkeurig en optimaal integriteitsmanagement en het voorspellen van toekomstig falen van pijpleidingsystemen. Door klanten te helpen bij de overstap naar actuele datasets voor complexe pijpleidingsystemen, kunnen deze klanten de betrouwbaarheid verhogen en hun totale kosten verlagen.

IRM Systems ontvangt kapitaal voor ontwikkeling van IRM Smart Pipeline Data en versnellen van internationale groei

V.l.n.r.: Peter van der Poel (Smit en de Wolf), Karin Maliepaard (IRM Systems), Thijs Schaap (InnovationQuarter), Nienke Vledder (InnovationQuarter), Rutger Schouten (IRM Systems), Ferrie Förster (gemeente Delft), Ard Jol (Brooklyn Ventures), Francis Quint (InnovationQuarter), Hans Osnabrugge (Brooklyn Ventures), Thomas van Dusseldorp (IRM Systems)

Een strategische volgende stap

“IRM Systems is klaar voor de volgende grote stap. Door verschillende regionale groei-initiatieven in geselecteerde markten te bundelen in IRM Smart Pipeline Data, kunnen we de specialistische kennis van onze teams inzetten om steeds meer klanten te bedienen, waar ook ter wereld. Daarmee kunnen we een significante schaalgrootte bereiken in het zeer gespecialiseerde marktsegment van zogenaamde non-standard pijpleidingsystemen”, aldus Rutger Schouten, oprichter en CEO van IRM Systems B.V.

Hans Osnabrugge, partner bij Brooklyn Ventures: “We zijn er trots op dat het greenfield initiatief waarmee we vijf jaar geleden zijn begonnen, is uitgegroeid tot een internationale markleider in deze boeiende niche. Met deze kapitaalinjectie wordt de bestaande solide financiële basis van IRM Group verder versterkt om een softwareoplossing te ontwikkelen die wereldwijd inzetbaar is voor non-standard pijpleidingen. Voor Brooklyn Ventures is dit een bevestiging van ons vermogen om wereldwijd startups op te schalen met hands-on betrokkenheid.”

Unieke combinatie van organische, internationale groei en innovatief potentieel

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital: “Onze investering in IRM Systems is een voorbeeld van ons streven om succesvolle ondernemers, zoals Rutger Schouten die in Delft een bloeiend bedrijf met grote toegevoegde waarde heeft opgebouwd, te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities. IRM Systems is een bedrijf met hooggekwalificeerd personeel dat met de ontwikkeling van IRM Smart Pipeline Data een groot innovatief potentieel toont. InnovationQuarter is verheugd dat het IRM Systems kan helpen bij het waarmaken van zijn groeiambities.”

De investering van InnovationQuarter werd bekendgemaakt door Delftse wethouder Ferrie Förster tijdens de Kennis Expo Delft die werd gehouden bij Buccaneer, het innovatiecentrum voor de energie- en offshoresector in Delft.

EFRO / European regional development fund of the European Union