Terug naar overzicht

IQJaarevent 2022: impact maken doen we samen

Afgelopen maandag 13 juni was het dan eindelijk zover. Na twee door corona in het water gevallen edities, mochten we voor onze 750 belangrijkste stakeholders weer het IQJaarevent organiseren. De karakteristieke Fokker Terminal Den Haag diende als vertrekpunt voor maar liefst negen voorprogramma’s, een bomvol plenair programma en misschien wel het allerbelangrijkste: de netwerkborrel op de innovatievloer. Het thema dit jaar: ‘impact maken doen we samen’. Kon u er niet bij zijn, dan nemen we u graag nog even mee in wat dat nou precies betekent, samen impact maken.

Samen impact maken is…

IQJaarevent zaal

…samenwerken aan een schoner, slimmer en gezonder Zuid-Holland

Tijdens zijn openingsspeech bedankt directeur Rinke Zonneveld de ondernemers, samenwerkingspartners en investeerders met wie we het afgelopen jaar intensief hebben samengewerkt. Rinke neemt ons mee op een helikoptervlucht over onze regio. Over een innovatief ecosysteem waarin kruisbestuiving plaatsvindt tussen sectoren, waarin bedrijven kunnen doorgroeien en waar buitenlandse bedrijven toe worden aangetrokken. Langs Leiden, waar coronavaccins werden bedacht en worden geproduceerd, de Europese spacecampus in Noordwijk, hoogstaande quantumtechnologie-ontwikkeling in Delft, cybersecuritystartups in Den Haag, tuinbouwinnovatie in het Westland, de energietransitie in Rotterdam en stoere mannen in de Drechtsteden die voor de hele wereld schepen maken.

…een podium bieden aan ondernemers die het verschil maken

In ons plenaire programma hebben we weer een mooie mix van ondernemers op het podium die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen in de regio en daar voorbij. Zo fietst Jouri Schoemaker met zijn bakfiets de zaal in om te vertellen hoe hij met Pieter Pot het hele de circulaire transitie met verpakkingsvrij boodschappen versnelt. Stephen Hands (Unified International) vertelt ons over Hydrogen Aircraft Powertrain and Storage System (HAPSS) en kondigt het allereerste wereldwijde commerciële zero-emissie-waterstofvliegtuig aan; nieuws dat ook (inter)nationaal de aandacht trok.

Wiro Niessen (Quantib), Paul Bilars (Necstgen) en Arthur Clement (Hello 24/7) spreken met Lonneke Baas (InnovationQuarter) over de kracht van life sciences. Eline Vrijland (Hybridize Therapeutics), Diederik Spee (Kalpana Systems), Hans Dreijklufft (InnovationQuarter) en Jaron Weishut (TechLeap) over investeren in deep tech. En Jan-Jaap van Os (Exasun), Jeroen van Zwieten (Sobolt), Femke Brenninkmeijer (NPRC) en Meindert Stolk (Provincie Zuid-Holland) over de toekomst van de technologische maakindustrie.

… weten waar de regio staat en waar we vandaan komen

InnovationQuarter brengt ieder jaar vanuit de Economic Board Zuid-Holland samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie de Regiomonitor uit. Deze monitor geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen van de regionale economie aan de hand van de meest actuele facts & figures. Tijdens het jaarevent testen wij ook het publiek op hun kennis. Wist u bijvoorbeeld dat Zuid-Holland goed is voor 21,2% van de Nederlandse economie? Dit jaar zijn er in Zuid-Holland bijna 28.000 nieuwe online ICT-vacatures bijgekomen. Daar staan slechts 4.250 ICT-afgestudeerden tegenover. Aan deze uitdaging proberen we ook weer samen handen en voeten te geven. Bijvoorbeeld door het vernieuwen van het Human Capital Akkoord.

InnovationQuarter Jaarevent 2022 Organisatie

…samen een event organiseren

Alle negen voorprogramma’s zijn samen met externe partners georganiseerd: bedrijven, overheden, kennis- en onderwijspartners met wie we dagelijks samenwerken. Hetzelfde geldt voor alle sprekers op het plenaire podium. Ook de innovaties op de innovatievloer zijn van bedrijven uit de regio waar we afgelopen jaar contact mee hebben gehad. In de voorbereiding naar het IQJaarevent en op de dag zelf steken alle InnovationQuarter-collega’s de handen uit de mouwen. Van Stagiair tot Investment Manager tot Afdelingshoofd, iedereen werkt zij aan zij. Van podiuminterviews tot het uitreiken van de badges en het opruimen naderhand.

Dank aan iedereen die deze dag aanwezig was en op zijn of haar manier een bijdrage heeft geleverd. Wij kijken er naar uit om ook komend jaar weer impactvol met u samen te werken. Via deze link kunt u alle foto’s bekijken.