Terug naar overzicht

IQCapital trekt expertise op o.a. Deeptech en Life Sciences aan met 4 nieuwe IC-leden

InnovationQuarter levert geduldkapitaal aan startups en scale-ups met een hoog technologisch risico en met lange, kapitaalintensieve ontwikkeltijden. Denk bijvoorbeeld aan deeptech- en hightech-innovaties of innovaties in de life sciences of medtech. Het fonds IQCapital haalt nu nieuwe expertise aan boord op o.a. biotech/medtech en deeptech/hightech met de installatie van 4 nieuwe leden in haar Investment Committee. Dr. Joost Holthuis, Deborah Nas, Omar El Khamlichi en Dr. Sjaak Deckers treden toe tot de investeringscommissie. Daarmee volgen ze de 4 IC-leden op van wie de zittingstermijn is verstreken of komend jaar verstrijkt.

De investeringscommissie van IQCapital bestaat uit 5 leden, waarbij ieder lid wordt benoemd voor de duur van 4 jaar. De zittingstermijn kan eenmalig worden verlengd tot een maximale zittingsduur van 8 jaar. Van 4 commissieleden is de termijn verstreken of verstrijkt deze dit jaar.

“Geweldig dat deze experts in onze focussectoren zich verbinden aan IQCapital. Met Joost Holthuis, Deborah Nas, Omar El Khamlichi en Sjaak Deckers halen we vier krachtige IC-leden binnen die hun sporen hebben verdiend als (serial) entrepreneurs, als investeerder en in de disruptieve technologieën,” zegt Liduina Hammer, hoofd Investeren bij InnovationQuarter. “Met hen aan boord kunnen we de impact-technologieën van onze bedrijven, waar de markt nog niet altijd in durft te stappen, nog beter laten doorgroeien naar de volgende fase.”

  • Sjaak Deckers, PhD is een ervaren serial entrepreneur in de medische technologie. Momenteel is hij CEO van een robotplatform voor microchirurgie, Microsure. Tevens is als investeerder actief als Venture Partner bij NLC. Daarvoor leidde hij achtereenvolgens twee andere medtech-bedrijven als CEO en wist daarbij grote financieringsrondes op te halen. Hij startte zijn carrière bij Philips.
  • Deborah Nas is deeltijdhoogleraar ‘Strategic Design for Technology-Based Innovation’ aan de TU Delft en coördineert een team van wetenschappers op het gebied van energietransitie. Daarnaast zet ze het ‘Centre for Quantum & Society’ op voor Quantum Delta NL en werkt ze aan impactvolle innovatieprojecten in het bedrijfsleven. Als ondernemer was ze tot 2018 actief als managing director bij innovatiebureau SunIdee. Daarvoor vervulde ze een rol als innovatieconsultant bij KPN.
  • Joost Holthuis PhD is een ervaren investeerder en entrepreneur. Sinds 11 jaar is hij Venture Partner bij life-sciences-investeerder BioGeneration Ventures. Hij vervult diverse commissariaten, onder andere bij Toxys, Cristal Therapeutics, Crossbeta en Seranovo. Daarvoor leidde hij 15 jaar lang als CEO Octoplus tot aan haar beursnotering bij Euronext.
  • Omar el Khamlichi is CTO van digitaal medisch platform Quin. Hij was daarvoor actief als Digital Transformation Manager bij ABN AMRO en als founder van digitaal beleggingsplatform Prospery. Daarnaast vervult hij een commissariaat bij de openbare bibliotheek Amsterdam.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.