Terug naar overzicht

IQblog / COL met Maarten Zandvliet van Cellpoint

 

Vertel eens wat over jullie bedrijf

CellPoint is een Leidse biotech startup die nieuwe behandelingen ontwikkelt tegen kanker. De behandeling is gebaseerd op het veranderen van afweercellen uit het bloed van de patiënt buiten het lichaam zodat ze de tumor gaan opruimen. Dit werkt heel goed, maar is erg complex. De bloedcellen moeten diepgevroren naar een fabriek worden gevlogen voor de aanpassingen, en daarna weer retour naar de patiënt voor toediening. Wij gebruiken een nieuwe methode, die direct bij de patiënt in de ziekenhuizen kan worden toegepast. Daardoor wordt de behandeling veel sneller en goedkoper.

Wat was de eerst merkbare impact van Covid19?

We zaten volop in de startupfase, in onderhandeling met hele gerenommeerde investeerders, het opbouwen van een team, en het opzetten van nieuw onderzoek. Door Covid19 werden de investeringen uitgesteld, waardoor we ook direct de activiteiten moesten vertragen.

Waarom heb je gekozen voor COL?

Als biotech startup hebben we voorlopig nog geen omzet, maar wel impact van Covid19 op onze kansen te investeren en te groeien naar een succesvol bedrijf. Daarom is het fantastisch dat we door de COL deze periode kunnen overbruggen.

Waar wordt de toegekende lening in eerste instantie voor gebruikt?

Voor het in dienst houden van de enkele medewerkers met unieke expertise, en het voorbereiden op de fase na Covid19 met de beoogde investeringen en het realiseren van de plannen.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

In deze lastige periode zal er wellicht minder geïnvesteerd worden in innovatie en zullen grotere bedrijven meer focussen op hun core business. Als het lukt om juist nu door te pakken, biedt dat kansen aan bestaande innovatieve startups en scale-ups om een voorsprong te nemen.