Terug naar overzicht

IQ COL blog met Thomas Smulders van Uni Life

IQ Blog COL Uni-Life

Vertel eens over jullie bedrijf

Lantern B.V. is gevestigd in Rotterdam en is de eigenaar van het Uni-Life platform. Via dit platform helpen wij o.a. de TU Delft, Tilburg University en de Erasmus Universiteit Rotterdam om studenten het uiterste uit hun studententijd te laten halen. We stimuleren studenten om zo actief mogelijk te zijn op de campus (of online) door naar veel evenementen te gaan, nieuwe vaardigheden te leren en hun netwerk te vergroten. Ook linken we ze aan lokale bedrijven en zorgen we dat studenten zich buiten hun studie doelgericht verder kunnen ontwikkelen. Hiermee vormen we een veel hechtere gemeenschap.

En wie ben jij?

Mijn naam is Thomas Smulders. Ik ben heel internationaal opgegroeid (8 landen) en heb mijn eigen startup opgezet in 2018 om studenten te ondersteunen. Ik werk hier als Chief Operating Officer.

Wat was de eerst merkbare impact van Covid19?

Als universiteiten evenement platform was Covid19 nogal lastig, alle universiteiten waren tenslotte dicht en alle evenementen afgelast. Op 19 maart merkten we dit voor het eerst en hoorden we van een van onze grootste potentiële klanten dat wij momenteel geen prioriteit hadden en dat ze druk bezig waren om alle academische zaken te regelen.

Waarom heb je gekozen voor COL?

Wij hebben in 2019 een seed investering afgerond met het idee om eind 2020 nog een investering op te halen. Door Covid19 vielen al onze inkomsten echter weg en hadden wij geen zicht meer op een tussentijdse investering. Hierdoor zochten wij een tijdelijk oplossing zodat wij adequaat konden reageren op de situatie en onze volgende investering naar begin 2021 kunnen verplaatsen.

Waar wordt de toegekende lening in eerste instantie voor gebruikt?

Het grootste deel van de lening gaat naar het doorontwikkelen van ons platform. Vooral in deze online tijden is technische groei van essentieel belang.

Wij hebben snel geschakeld om ons bedrijf relevant en innovatief te houden . We zijn ondertussen met de TU Delft een samenwerking aangegaan, staan klaar om het nieuwe collegejaar goed op te pakken en zijn in verre gesprekken met verschillende universiteiten binnen Nederland. Nu iedereen meer gewend is aan de Coronavirus, erkennen universiteiten (klanten) dat wij juist nu heel belangrijk zijn. Dit kan ons helpen om een sterk einde te brengen aan 2020.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Jazeker! Geloof in je eigen product en bedrijf. Als je een goed businessmodel opzet dan zullen andere daar ook in geloven. Het is niet makkelijk maar middelen zoals de COL lening helpen wel om te zorgen dat je ondersteund wordt van meerdere kanten om je ambities toch waar te maken.