Terug naar overzicht

IQ COL blog met Michael Hajdasinki van Saltrex

IQ Blog COL Saltrex

Vertel eens over jullie bedrijf

Saltrex in Den Haag heeft het vinden en uitvoeren van circulaire oplossingen voor het bedrijfsleven als corebusiness. Goederen die voor hun eigenaar onbruikbaar zijn geworden, bijvoorbeeld door beschadiging tijdens transport, kunnen voor andere partijen nog veel waarde hebben. Met Saltrex Auctions komen vraag en aanbod bij elkaar in een veilige B2B marktplaats. Daarnaast werkt Saltrex aan tweede platform: Saltrex Certified Reuse & Recycling.

Vanwege merkbescherming of voedselveiligheid moeten bepaalde onbruikbaar geraakte spullen vernietigd worden. Maar in plaats van dat die op de wereldwijde afvalberg belanden, kunnen ze net zo goed op een gecertificeerde manier onherkenbaar worden gemaakt en door een opkoper tot een ander product worden gerecycled. Met Saltrex CRR brengen we straks bedrijven en circulaire oplossingen bij elkaar om ook op die manier grote hoeveelheden beschadigde en overtollige producten en goederen te redden.

En wie ben jij?

Mijn naam is Michael Hajdasinski, ik ben de founder en director van Saltrex.

Wat was de eerst merkbare impact van Covid19?

Toen de supply chains noodgedwongen tot stilstand waren gekomen merkten wij een directe impact op de vraag en aanbod op ons platform. Commodity traders konden niet meer reizen, fabrieken werden stilgelegd. De coronacrisis heeft vele bedrijven en havens hard getroffen.

In de markt waarin wij acteren dreigt er een overschot aan lokale grondstoffen te ontstaan die we absoluut niet op de wereldwijde afvalberg moeten laten belanden. Die grondstoffen kunnen een waardevolle tweede kans krijgen via Saltrex. Lokale spelers bereiken hiermee bovendien een wereldwijde afzetmarkt. Vandaar dat we juist na deze ingrijpende periode door willen pakken met onze platformen.

Waarom heb je gekozen voor COL?

Deze crisis is zo heftig en onstuimig waardoor ondernemers niet meer kunnen aankloppen bij de bank terwijl de betalingen wel doorgaan. COL biedt ons de mogelijkheid om uitdagingen het hoofd te bieden en ook kansen te creëren na een ingrijpende periode.

Waar wordt de toegekende lening in eerste instantie voor gebruikt?

Onze topprioriteit is om het tweede platform te lanceren. Samen met gerenommeerde internationale bedrijven kunnen we dan een groot verschil maken en samen een circulaire economie écht realiseren.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Stop Doing Business as Usual als je bestaande systemen drastisch wilt veranderen.