Terug naar overzicht

IQ blog COL met Norbert Vroege van Plugwise

IQ Blog COL Plugwise

Vertel eens over jullie bedrijf

Plugwise is gevestigd in Sassenheim. Ontstaan vanuit een familiebedrijf en ondertussen doorgegroeid naar een innovatief bedrijf met een jonge en frisse groep mensen. Wij ontwikkelen temperatuur monitoring en controlesystemen om de energietransitie te versnellen. Wij streven ernaar de wereld een stuk groener te maken op het gebied van energieverbruik. Met een uitgebreid assortiment aan energiemanagementsystemen krijgen particulieren en bedrijven actueel en nauwkeurig inzicht in hun energieverbruik waarmee zij tot 40 procent op energie kunnen besparen.

En wie ben jij?

Mijn naam is Norbert Vroege en als founder – ceo ben ik verantwoordelijk voor het team.

Wat was de eerst merkbare impact van Covid19?

De eerste ernstige vertraging in de supply chain ontstond al begin januari, nog voordat het Chinese nieuwe jaar zich aan diende. Toen kregen wij al te maken met uitval van de leveringen van PCB’s waardoor er geen productie plaats kon vinden en waardoor niet alle producten geleverd konden worden.

Waarom heb je gekozen voor COL?

Zoals ook in de vorige crisis naar onze ervaring, geven de banken helaas niet voldoende steun. De geplande aflossingen kunnen na wat aandringen worden doorgeschoven, maar de volledige rentebetalingen gaan gewoon door. De COL biedt voor ons daarom een uitkomst om als bedrijf door te kunnen draaien.

Waar wordt de toegekende lening in eerste instantie voor gebruikt?

De lening zal worden gebruikt om extra voorraden aan te leggen van kritische componenten zodat er geen stilstand komt en we kunnen blijven leveren.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Als de deur dicht gaat, gaat er ergens anders een deur open. En vaak is dit een beter alternatief.

Nieuwsbrief