Terug naar overzicht

IQ blog COL met Filippo van Hellenberg Hubar van Wolk

Vertel eens wat over jullie bedrijf

Wij zijn Wolk, gevestigd in Den Haag. Wolk ontwikkelt, produceert en verkoopt een innovatieve oplossing om ouderen te beschermen tegen heupletsel bij een val: een draagbare heupairbag.

En wie ben jij?

Ik ben Filippo van Hellenberg Hubar, mede-oprichter en algemeen directeur

Wat was de eerst merkbare impact van Covid19?

Onze klanten zijn voornamelijk ouderenzorginstellingen. Vanaf medio maart, toen de dreiging van Covid sterk toenam in Nederland, gingen de instellingen volledig op slot. Bestaande klanten konden we nog enigszins ondersteunen, nieuwe klanten vinden was onmogelijk.

Waarom heb je gekozen voor COL?

Wolk is een jonge onderneming, die nog geen kans heeft gehad reserves op te bouwen. Met de overbruggingslening kunnen lopende kosten worden gedekt, zolang de omzet weg is. Hierdoor kunnen we in de lucht blijven en doorpakken zodra de markt zich weer voldoende comfortabel voelt.

Waar wordt de toegekende lening in eerste instantie voor gebruikt?

Om facturen van geleverde goederen te kunnen voldoen. De doorlooptijden van de leveringen van onze producten zijn behoorlijk lang. Producten waren al besteld en (deels) geleverd. De facturen, die normaal betaald worden met omzet, konden anders niet worden voldaan.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Kop op, en maak van deze tijd gebruik om je product/dienst aan te scherpen. Dan kunnen we met z’n allen een vliegende start maken na de crisis.

Nieuwsbrief