Terug naar overzicht

IQ blog COL / Lotte Leufkens van CloudCuddle

Vertel eens wat over jullie bedrijf

Wij zijn CloudCuddle B.V. uit Delft. CloudCuddle ontwikkelt en produceert bedtenten voor ernstig gehandicapte kinderen en jong volwassenen (CloudCuddle Junior) en voor kwetsbare ouderen (CloudCuddle Senior). De Junior bedtent voor meervoudig gehandicapte kinderen is sinds de zomer van 2017 op de markt. Deze bedtent stelt gezinnen in staat om samen met hun kind overal veilig buitenshuis te slapen.

En wie ben jij?

Ik ben Lotte Leufkens, ik ben de founder en CEO.

Wat was de eerst merkbare impact van COVID-19?

Wij merkten gelijk een terugval in de verhuur van ons product en een daling van het aantal proefweekenden. Daarnaast werden alle beurzen en events gecanceld waar we ons product promoten. Aangezien een groot deel van onze verkoop volgt op proefweekenden en huurperiodes, wisten we zeker dat we ons moesten voorbereiden op een significante omzetdaling. Dat effect was inderdaad meteen merkbaar.

Waarom hebben jullie gekozen voor COL?

COL is een ideale regeling om de tijd te overbruggen waarin mensen niet het huis uit mogen en de vraag naar ons product dus stagneert. CloudCuddle heeft zijn meerwaarde voor kwetsbare gezinnen ruim bewezen, Daarom weten we zeker dat de vraag meteen toeneemt zodra de COVID-regels worden versoepeld. Dat geeft ons zekerheid dat we de COL weer kunnen afbetalen.

Waar wordt de toegekende lening in eerste instantie voor gebruikt?

We gebruiken de lening voor werkkapitaal om onze vaste lasten te betalen en voorbereidingen te treffen om te herstellen van COVID-19 en daarna zo snel mogelijk verder te kunnen groeien.

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

Gebruik deze periode om relevante proposities uit te werken die verband houden met de veranderde situatie waarin je klanten zich bevinden, zodat je er straks sterker uit kunt komen!