Terug naar overzicht

Invloed op zakendoen in Oekraïne en Rusland

De oorlog in Oekraïne heeft ook invloed op het Zuid-Hollandse bedrijfsleven en ondernemingen die internationaal zakendoen. Als je zakendoet in Rusland of Oekraïne, heb je misschien vragen over de ontwikkelingen: hoe nu verder?

Na de Russische invasie van Oekraïne en de daaropvolgende sancties tegen Rusland, wordt het zakendoen met het grootste land ter wereld steeds ingewikkelder. Bedrijven kunnen onder meer te maken krijgen met hick-ups in de supply chain, zoals de aanvoer van grondstoffen tot logistieke uitdagingen. Momenteel inventariseert de InnovationQuarter onder haar portfoliobedrijven of zij hinder ondervinden van de situatie. Waar mogelijk ondersteunen we en zoeken naar oplossingen.

Wat houden de nieuwe sancties tegen Rusland in? Kun je nog handelen met jouw zakenpartner? Op deze pagina vind je als ondernemer informatie over onder meer de geldende sancties en andere praktische informatie.

Q&A Oekraïne / Rusland: invloed op zakendoen

Op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) vind je antwoorden op veel gestelde vragen in verband met de situatie tussen Rusland en Oekraïne.

  • Overzichtspagina www.rvo.nl/oekraine-rusland. Dit is de ingang naar alle relevante pagina’s die te maken hebben met de situatie Oekraïne-Rusland.
  • Q&A RvO (Veelgestelde vragen bij het loket. Wordt steeds geactualiseerd). Het advies aan ondernemers is vaak maatwerk.

Praktische informatie

Ben je als ondernemer actief in Oekraïne en/of Rusland? Praktische informatie:

Vragen?

Neem dan contact op met je contactpersoon binnen InnovationQuarter of stuur een e-mail.

Chris van Voorden

Hoofd Internationaliseren