Terug naar overzicht

Internationale website Westland Horti Business gelanceerd

Tijdens de eerste editie van het Green Business Event op woensdag 1 februari heeft Arne Weverling de internationale site www.westlandhortibusiness.com gelanceerd. De site biedt een online platform waar de kracht van Westland voor internationale bedrijven in beeld wordt gebracht.

Internationale promotie Westland

Het Green Business Event is een evenement voor internationale ondernemers in Westland en Westlandse ondernemers die internationaal actief zijn of een vestiging in het buitenland hebben. Zo’n 60 ondernemers namen deel aan het evenement.

De site www.hortibusiness.com geeft relevante Engelstalige informatie voor internationale bedrijven en overheden om duidelijk te maken wat Westland te bieden heeft als het gaat om de (markt)potentie van het gebied, en het faciliteren en ontzorgen van ondernemers. Weverling: ‘Met deze site rollen we virtueel een denkbeeldige loper uit onder de noemer ‘we’re open for business.’

Green Business Event

Burgemeester van Der Tak heette de gasten welkom. ‘U vormt met elkaar de voedingsbodem voor het verdere economische succes van onze glastuinbouwsector, om ons cluster nog sterker te maken, en om internationaal leidend te zijn in deze tak van sport.’ Van der Tak benadrukte ook het belang van samenwerking: Westland gaat vooruit, het zit ons economisch mee. Maar er liggen nog kansen voor het oprapen. We kunnen met elkaar de verbinding en samenwerking nog meer versterken. Daarom hebben we deze dag georganiseerd.’

Vier ondernemers presenteerden in een pitch hun droom. Zo schetste Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, de essentie van Westland. “Geluk en gezondheid. Dat is de essentie van Westland. We kunnen steden voeden en mensen genezen met onze verse en gezonde voeding. De wereld is aan het veranderen en aan het leren over ziektes. Onze taak is om gezonde en verse voeding te produceren voor iedereen in de wereld. Joep van den Bosch, CEO van Hortimax:” De kennis is de sleutel voor de toekomst. Waar we nu onze business halen uit producten, zal kennis meer en meer onze business worden. Westland is het centrum van kennis.”

 

Internationale website Westland Horti Business gelanceerd

 

Het Event is in samenwerking met Westland Marketing en InnovationQuarter georganiseerd en zal één keer per jaar gaan plaatsvinden. InnovationQuarter en gemeente Westland werken nauw samen op het gebied van internationalisering en het aantrekken van nieuwe vestigingen. Chris van Voorden, directeur InnovationQuarter, sprak zich positief uit over de avond.

Er zijn deze avond vele nieuwe contacten gelegd tussen de bedrijven en de deelnemers hebben positief gereageerd om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

De aandacht van de gemeente Westland voor internationale relaties sluit aan bij het doel uit het Collegewerkprogramma 2014-2018 om het accountmanagement en de internationale focus te versterken.

Nieuwsbrief