Terug naar overzicht

International Solid Waste Organisation verplaatst hoofdkantoor naar Rotterdam

ISWA, de internationale organisatie van afvalverenigingen, verhuist het hoofdkantoor naar Rotterdam. ISWA promoot en ontwikkelt duurzaam en professioneel afvalbeheer wereldwijd. De komst van ISWA naar Rotterdam sluit aan bij de duurzame ambities die de stad heeft.

ISWA president Antonis Mavropoulos: “De gemeente Rotterdam deelt onze wereldwijde visie om een circulaire economie te realiseren en focust daarbij op internationale samenwerking. Een betere plek om het ISWA-secretariaat te huisvesten, is er wat mij betreft niet. ISWA staat bovendien aan het begin van een fundamentele transitie met een nieuw bedrijfsmodel. De verhuizing naar Rotterdam stelt ons in staat om ons te concentreren op het echte werk met minimale verstoring van de kantoorbezetting.”

De komst van het hoofdkantoor van ISWA naar Rotterdam betekent een stimulering  van het kenniscluster op het gebied van de circulaire economie en duurzaam afvalbeheer.

De werkzaamheden van ISWA sluiten aan bij de ambities van de regio, en regionale organisaties en bedrijven kunnen profiteren van het internationale netwerk van ISWA – Chris van Voorden, Hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter

Rotterdam heeft de ambitie om een duurzame, energiezuinige stad te worden. Eerder al wist Rotterdam het VN Klimaat adaptatiecentrum en het internationaal geroemde The Ocean Cleanup aan de stad te binden.

De komst van ISWA naar Rotterdam is mede het resultaat van de gemeenschappelijke inspanningen van de gemeente Rotterdam, de NVRD (Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement en nationaal lid), InnovationQuarter en Rotterdam Partners.

Het hoofdkantoor van ISWA zetelt nu nog in Wenen. De non-gouvernementele organisatie telt zo’n 1200 leden in 93 landen. Tijdens het ISWA World Congress 2018 dat afgelopen week plaatsvond, hebben de leden van de vereniging unaniem gekozen voor de verhuizing naar Rotterdam. In Rotterdam zullen 10 tot 15 mensen op het hoofdkantoor werken. De verhuizing vindt uiterlijk in januari 2020 plaats. In datzelfde jaar vindt ook het ISWA World Congress in Rotterdam plaats. Dit 3-daagse congres wordt gehouden in het WTC en trekt naar verwachting zo’n duizend congresdeelnemers.

Nieuwsbrief