Terug naar overzicht

Internationaal Arbitrageforum voor Luchtvaart komt naar Den Haag

Tijdens de internationale luchtvaartshow van Farnborough in Engeland werd op 20 juli aangekondigd dat Den Haag de thuisbasis wordt van een splinternieuw arbitrageforum genaamd The Hague Court of Arbitration for Aviation (The Hague CAA). Het forum richt zich op het leveren van arbitrage of bemiddeling in geschillen aan commerciële en private luchtvaartpartijen.

Wethouder Saskia Bruines: “Wij zijn zeer verheugd met de komst van The Hague Court of Arbitration for Aviation (Hague CAA). Het arbitrageforum richt zich specifiek op het luchtvaartrecht. Een waardevolle toevoeging aan het netwerk van organisaties in Den Haag die werken aan recht en arbitrage en natuurlijk is er een mooie link met het luchtvaartcluster in de Haagse regio.”

Unieke rol voor de wereldwijde luchtvaartindustrie

Het forum neemt vanaf augustus 2022 verzoeken om arbitrage of bemiddeling in behandeling. The Hague CAA zal de komende jaren een unieke rol vervullen in geschillenbeslechting voor de wereldwijde luchtvaartindustrie. Op dit moment is er namelijk nog geen wereldwijde arbitrage in luchtvaartgeschillen. De ambitie is om te zijner tijd het werkveld uit te breiden naar andere sectoren zoals de ruimtevaart en nieuwe vormen van personenvervoer door de lucht. Het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI), opgericht in 1949, administreert de arbitrage- en bemiddelingsprocessen.

Gerard J. Meijer, voorzitter van het Nederlands Arbitrage Instituut en lid van de Raad van Bestuur van The Hague CAA: “Met meer dan 70 jaar ervaring bij het Nederlands Arbitrage Instituut, zijn we erg trots om de zaken te kunnen behandelen volgens de regels van de Haagse CAA. We vertrouwen erop dat dit initiatief zeer succesvol zal zijn en we zullen alles doen wat nodig is om daaraan bij te dragen.”

Luchtvaart in Zuid-Holland

Zuid-Holland neemt een unieke en bijzonders plaats in binnen de Nederlandse luchtvaart. De complete keten van academische onderzoeks- en kennistoepassingen, toeleveranciers en eindgebruikers is aanwezig in de regio. Er zijn 62 luchtvaartbedrijven in Zuid-Holland, onder andere actief in fabricage van vliegtuigonderdelen en drones, het onderhoud daarvan, maar ook in het ontwerpen en ontwikkelen van luchthavens en luchthavengebouwen overal ter wereld.

The Hague CAA gaat arbitrage- en mediationopleidingen verzorgen voor luchtvaartadvocaten en andere professionals. Daarbij zal de organisatie een jaarlijkse luchtvaartconferentie in Den Haag organiseren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Niels Krol

Niels Krol

Senior Investor Relations Manager / Senior Account Manager Aerospace

 

 

Nieuwsbrief