Terug naar overzicht

€ 3 mln. groeikapitaal voor intelligent contentplatform Doculayer.ai van o.a. InnovationQuarter

InnovationQuarter investeert samen met Disruptive Technology Ventures (DTV) en een informal investor € 3 mln. in Doculayer.ai, het intelligente contentplatform voor het verwerken en beheren van ongestructureerde informatie. De investering werd bekendgemaakt door wethouder Saskia Bruines tijdens een side-event van de Global Entrepreneurship Summit (GES) 2019.

“Wij zijn enorm trots dat deze investeerders vertrouwen hebben in onze oplossing en visie, en ons ondersteunen bij onze groeiambitie en de doorontwikkeling van het platform,” zegt Richard Smit, CEO van Doculayer.ai. “Meer dan 80 procent van de informatie binnen organisaties is ongestructureerd. Doculayer.ai helpt hen om deze grote hoeveelheid ongestructureerde informatie met behulp van AI geautomatiseerd te verwerken, te structureren en de verborgen waarde eruit te halen.”

Innovatieve artificial intelligence

Doculayer.ai is het intelligente contentplatform dat ongestructureerde informatie, zoals (gescande) documenten en beelden, verwerkt en beheert met behulp van innovatieve artificial intelligence (AI) en machinelearning-technologieën. Hierdoor kan Doculayer.ai grote hoeveelheden informatie automatisch analyseren, verbeteren, verrijken en beter vindbaar maken. Doculayer.ai integreert naadloos met bedrijfsapplicaties en processen in het bestaande IT-landschap, en kan daardoor ongestructureerde informatie verwerken in reeds aanwezige systemen. Hiermee speelt het bedrijf in op de explosieve groei van informatie en de handelingen die nodig zijn om data op de juiste wijze, conform privacywetgeving (AVG), te bewaren.

Ministerie van Justitie en Veiligheid en KPN

Verschillende organisaties maken al gebruik van het platform. In samenwerking met de Justitiële Informatiedienst zorgt Doculayer.ai voor het verbeteren en verrijken van miljoenen documenten. Door het geautomatiseerd toewijzen van metadata worden de stukken conform de Nederlandse Archiefwet op de juiste wijze digitaal gearchiveerd en geborgd.

Bij KPN wordt Doculayer.ai ingezet voor het intelligent verwerken van klantcontracten. Met behulp van AI worden contractstukken op basis van de inhoud geclassificeerd en van kenmerken voorzien, en volledig geautomatiseerd gestructureerd in dossiers.

Dankzij deze investering kan Doculayer.ai de teams op het gebied van R&D, productontwikkeling, sales, marketing en klantondersteuning verder versterken en uitbreiden. “De hoeveelheid ongestructureerde informatie groeit explosief,” zegt Daan Nollen, partner bij Disruptive Technology Ventures. “Doculayer.ai heeft een disruptieve oplossing om deze informatie met behulp van AI toegankelijk te maken en te verwerken. Het klantenbestand waar Doculayer.ai nu al succesvol wordt gebruikt, is indrukwekkend en wij zien grote potentie voor Doculayer.ai om de internationale marktleider te worden op het gebied van Intelligent Content Management.”

Volgens Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital, heeft Doculayer.ai zich in korte tijd ontwikkeld tot een sterke aanvulling op het Zuid-Hollandse securitynetwerk: “Doculayer.ai genereert met behulp van AI een altijd actueel dossier waarmee organisaties automatisch voldoen aan de laatste privacywetgeving. Wij zien in Doculayer.ai een innovatief bedrijf dat het regionale veiligheidscluster versterkt met een krachtige privacy-oplossing. Dankzij de implementatie van interactive learning AI zal dit vernieuwende platform, zo verwachten we, een substantiële bijdrage leveren aan de robotisering van contentmanagement. Met de investering kan Doculayer.ai versneld internationaal expanderen.”

 

Geïnteresseerd geraakt?

Neem gerust contact op met Angela!

Nieuwsbrief