Terug naar overzicht

Wat brengt robotica in de tuinbouw: vandaag en morgen?

Ervaar het tijdens RoboCrops 2021, het internationale robotica-event in het World Horti Center. Op 24 en 25 november organiseren wij samen met FME en World Horti Center het jaarlijks terugkerende evenement RoboCrops. Werkt u voor een innovatief bedrijf uit de tuinbouw of hightech? Kom dan actuele uitdagingen en potentiële hightech oplossingen vinden en verbinden. Voorregistreren is noodzakelijk en vanaf nu mogelijk tot 8 november.

Met RoboCrops willen we meer toepassingen van robotica in de tuinbouw stimuleren en innovatie versnellen. Deelnemen kan op verschillende manieren. Het programma bestaat uit een dag die focust op wat er nu mogelijk is; een dag die inspireert en verbindt op wat er binnenkort mogelijk is en een hackathon. U kunt er zelf voor kiezen om op één of beide dagen aanwezig te zijn.

24 november: vandaag

Tijdens deze dag focussen we op ontwikkelingen in de glastuinbouw die (bijna) commercieel beschikbaar zijn. Ontwikkelaars van kasrobots kunnen deze dag hun state-of -the-art oplossingen pitchen. Onder hen zijn sowieso: Gearbox, PATS, Priva, VDL ETG, Certhon – DENSO, Sobolt, Blue Radix en HortiKey. Maarten Steinbuch en Jim Stolze staan op het programma voor inspirerende keynotes over robots, data en AI. Daarnaast heeft u gedurende de hele dag voldoende gelegenheid om te netwerken en elkaar te vinden.

25 november: morgen

Op deze dag ligt de nadruk op oplossingen die meer tijd vergen om te ontwikkelen. Denk aan het samenbrengen van alle verschillende databronnen en technologieën binnen een tuinbouwbedrijf. Topsprekers van: Wageningen University & Research, TU Delft en TU Eindhoven spreken over onderwerpen als system engineering, Digital Twins en Cyber Physical Systems. Als ontwikkelaar van kasrobots bent u deze dag ook welkom als u graag meedenkt over toekomstige ontwikkelingen, nieuwe systemen en business modellen.

Hackathon

Als onderdeel van RoboCrops, vindt naast het programma in het World Horti Center gelijktijdig een hackathon plaats in Tomatoworld. Studenten van verschillende onderwijsinstellingen gaan met elkaar aan de slag met actuele uitdagingen uit de tuinbouw. Dit om toepassingen van robotica in de praktijk te versnellen. Op 25 november wordt aan het einde van de middag de winnaar van de hackathon bekend gemaakt in het World Horti Center.

Aanmelden

Inschrijven voor het event kan via deze site. Een dag kost € 199,- om bij te wonen. Om een goede balans van aanwezigen te borgen, werken we met een voorregistratie. Zorg dat u zich tijdig registreert. Er is maar een beperkt aantal plekken. Wij informeren u zo snel mogelijk of u kunt deelnemen aan dit bijzondere event.

Meer weten? Bezoek https://events.innovationquarter.nl/RoboCrops.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Colinda de Beer

Senior Business Developer Horticulture