Terug naar overzicht

InnovationQuarter investeert in innovaties voor Greenport-sector

Regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter investeert met haar regionale fondsen IQCapital en UNIIQ in drie Zuid-Hollandse bedrijven die met hun innovaties voor maatschappelijke impact zorgen in de land- en tuinbouw. Met deze kapitaalinjectie kunnen Condi Food (technologie om smaak en versheid van voedselproducten te meten), Longbloom (langdurig preserveren van bloemen met ‘C02-afval’) en Oxy-Low (kwaliteitsbehoud van voedselproducten met inzet biologische ongediertebestrijding) de volgende stap maken.
Oxy-Low ontvangt groeifincanciering

V.l.n.r.: Jaap Smit (commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland), Sanne van Rennes (Oxy-Low) en Pieter van Rennes (Oxy-Low)

Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Economische Zaken) maakten de investeringen bekend tijdens de internationale food & agri conferentie ERIAFF in Den Haag die donderdag 29 juni van start ging. Met de inzet van deze provinciale middelen in combinatie met Europese gelden wordt er volop ingezet op bedrijven die kunnen bijdragen aan het innoveren van de internationale land- en tuinbouwsector. De bestuurders droegen de investeringen van InnovationQuarter symbolisch over aan de ondernemers van de drie bedrijven.

Volgens gedeputeerde Adri Bom-Lemstra:

Innovatie en technologische ontwikkelingen zijn cruciaal in de verdere ontwikkeling van onze Greenport. Wij kunnen daarmee voorop blijven lopen in de wereld. Condi Food en Longbloom dragen daar met hun vernieuwende technologie goed aan bij.

Beide bedrijven worden door InnovationQuarter gefinancierd vanuit UNIIQ, het fonds dat bedrijven in de proof-of-concept fase helpt om hun innovatie sneller naar de markt te brengen.

Jaap Smit, commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, kondigde in zijn speech de investering vanuit IQCapital in het familiebedrijf Oxy-Low aan:

Ik ben er trots op dat wederom verschillende bedrijven in Zuid-Holland een stap vooruit kunnen zetten met een investering van InnovationQuarter. Bedrijven als Oxy-Low laten zien dat de provincie sterk is in innovaties in de land- en tuinbouwsector.

Condi Food, Warmond

Condi Food zet hyperspectrale technologie uit de ruimtevaart in om de verschillende (kwaliteits-)kenmerken van voedselproducten te bepalen. Dit kan de rijpheid en de smaak zijn van een vrucht, maar de technologie kan ook worden ingezet om de versheid van producten weer te geven, bijvoorbeeld van een zalm of een zeebaars. Condi Food maakt het mogelijk om geautomatiseerd gewenste kwaliteitskenmerken continu, inline en op non-destructieve wijze vast te stellen. Zo draagt het bedrijf bij aan een verbeterde voedselveiligheid en voedselkwaliteit. Lees hier meer over de investering in Condi Food

Condi-Food-ontvangt-UNIIQ-investering-001-980x450

V.l.n.r.: Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de Provincie Zuid-Holland, Jacques van Munster van Heuven (Condi Food), Robi Nederlof (Condi Food)

Longbloom, Bleiswijk

Longbloom heeft een revolutionair proces ontwikkeld voor het langdurig preserveren van bloemen, die tevens op delicate soorten kan worden toegepast. Door een speciale behandeling blijven verse bloemen enkele maanden tot wel enkele jaren van goede kwaliteit. De innovatieve technologie preserveert bloemen op een veel efficiëntere en milieuvriendelijkere manier dan de huidige productiestandaard. Longbloom maakt hierbij gebruik van ‘afval’-CO2 dat vrijkomt uit de Rotterdamse haven. De Zuid-Hollandse infrastructuur gecombineerd met de kwaliteit en diversiteit van geweekte bloemen uit de regio maken het de ideale locatie voor Longbloom om de technologie te testen en door te ontwikkelen. Lees hier meer over de investering in Longbloom

Startkapitaal-voor-Longbloom-001-980x450

V.l.n.r.: Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de Provincie Zuid-Holland, Adriaan Meewisse (Longbloom)

Oxy-Low, Numansdorp

Oxy-Low is wereldwijd actief in de markt met haar biologische insecten behandelmethoden die niet schadelijk zijn voor mens en milieu, en daarnaast bijdragen aan de kwaliteitsbewaring van het product. De oplossingen van Oxy-Low worden door internationale klanten gebruikt voor het behandelen, verpakken, transporteren en opslaan van verschillende food en non-food commodityproducten. Zo kan het verlies van voedselproducten door aantasting worden gereduceerd en de kwaliteit voor langere tijd behouden blijven. Met haar milieuvriendelijke oplossing biedt Oxy-Low een alternatief voor de toxische fumigaties en helpt haar klanten bij te dragen aan de maatschappelijk uitdagingen voor duurzame ketens en voedselveiligheid.

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital is erg blij met deze drie investeringen:

InnovationQuarter investeert in innovatieve bedrijven in Zuid-Holland in alle levensfasen van de onderneming. Met de investeringen in Condi Food en Longbloom vanuit ons proof-of-concept fonds UNIIQ en in Oxy-Low vanuit IQCapital wordt een brede impuls gegeven vanuit Zuid-Holland aan de internationale land- en tuinbouwsector.

Lees hier meer over de investering in Oxy-Low

EFRO / Europees fonds voor regionale ontwikkeling van de Europese Unie.