Terug naar overzicht

InnovationQuarter investeert € 1 mln. in hightech hardware fonds FORWARD.one

De hightech sector in Zuid-Holland is met de meeste hightech maakbedrijven van Nederland een heel belangrijke sector voor de regio. Regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter investeert € 1 mln. in het venture capital fonds FORWARD.one dat zich specifiek richt op hightech hardware startups.

InnovationQuarter investeert € 1 mln. in hightech hardware fonds FORWARD.one

Hoogste concentratie hightech maakbedrijven in Zuid-Holland

Zuid-Holland kent de hoogste concentratie van hightech maakbedrijven van Nederland. Dit zijn bedrijven die werken met complexe technologie, zoals machines, robots en instrumenten, maar ook materiaaltechnologie. In Zuid-Holland is de hightech sector met meer dan 100.000 banen en meer dan 16.000 bedrijven een van de grootste en snelst groeiende sectoren. De hightech sector is een belangrijke toeleverancier voor sectoren zoals Aerospace, Life Sciences & Health, Horticulture en Maritiem & Haven.

Het is echter voor hightech startups uitdagend om investeringen op te halen, omdat zij vaak meer funding nodig hebben en in de ogen van investeerders lastiger schaalbaar zijn. Investeringsfonds FORWARD.one focust zich juist op dit segment omdat zij, door de brede ervaring van haar oprichters, een versnelling kan realiseren bij de vele aantrekkelijke investeringskansen die zij ziet.

Brede expertise en actieve aanpak

FORWARD.one is 2017 opgericht door een vijftal founders: Ampelmann oprichters David Cerda Salzmann, Frederik Gerner en Arjan Göbel, en financieel experts Paul Pruijmboom en Riemer Smink, voorheen werkzaam bij Kempen & Co. Veelbelovende startups groeien met de actieve inbreng en brede expertise van de FORWARD.one- founders uit tot succesvolle ondernemingen.

Met de investering van InnovationQuarter sluit FORWARD.one de fundraising van haar eerste fonds met een omvang van circa € 40 mln. af. Het fonds heeft inmiddels vier investeringen gedaan, waaronder twee afkomstig uit Zuid-Holland: Mayht (revolutionaire speakertechnologie), Delft Advanced Biorenewables (bioreactoren), EAVE (IoT oplossing voor industriële gehoorbescherming) en CoVadem (cloud-based oplossing voor diepte voorspellingen en performance informatie in de binnenvaart).

FORWARD.one verwacht met de investering van InnovationQuarter startups op de intersectie van software en hardware een extra versnelling te kunnen geven. “Wij zijn met een aantal veelbelovende kandidaten in gesprek, mede dankzij InnovationQuarter kan de zoektocht naar de volgende Ampelmann met nog meer middelen worden voortgezet”, aldus David Cerda, partner bij FORWARD.one.

InnovationQuarter zet zich in om de hightech sector als enabling technology leverancier verder te verbinden en versnellen. Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital is erg blij met de investering:

“Met deze investering in FORWARD.one hebben wij er een belangrijke partner bij in Zuid-Holland. De hardware tech subsector, met bedrijven die vaak meer asset heavy zijn en voor uitdagingen staan in het opschalen van hun product, is minstens zo belangrijk. Dit is een heel belangrijke sector in Zuid-Holland. Wij zien een belangrijke rol voor InnovationQuarter weggelegd om hier te (blijven) investeren. De actieve aanpak en marktkennis van FORWARD.one kan veel bijdragen aan het versterken van de economische structuur en het creëren van werkgelegenheid in de regio.”

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.