Terug naar overzicht

InnovationQuarter en Stichting HEID investeren € 1,5 mln. in Dutch Security TechFund

Of het nu gaat om beveiliging van data of Internet-of-Things devices, of om cyberaanvallen; iedereen heeft met cybersecurity risico’s te maken. Om investeringen te stimuleren in bedrijven die oplossingen bouwen voor deze uitdagingen, is eind 2018 het Dutch Security TechFund opgericht door TIIN Capital. Vandaag maakt Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Kenniseconomie & Internationaal van de gemeente Den Haag, tijdens de kick-off van de IT & Security Hub in Den Haag bekend dat de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en Stichting Holdingfonds Economische Investeringen Den Haag (HEID) mede investeren in dit fonds voor een gezamenlijk bedrag van € 1,5 mln.


Foto Sacha Grootjans

De urgentie is groot om te investeren in cybersecurity

De toename van cyberattacks en de groei in connected devices vormen een groot risico voor ieders veiligheid en privacy. De urgentie om versneld te investeren in startups en scale-ups die oplossingen bouwen voor deze sector is groot. TIIN Capital heeft mede op initiatief van InnovationQuarter en The Hague Security Delta (HSD) daarom het Dutch Security TechFund opgericht.

Het fonds heeft momenteel een omvang van € 18 mln. Het unieke aan het fonds is niet alleen de focus op (cyber) security, maar ook de samenwerking, support en input van partijen als The Hague Security Delta, InnovationQuarter en businesspartner KPN Ventures. Dit zijn partijen die kennis beschikbaar stellen en onderdeel zijn van een groot netwerk. “De samenwerking met InnovationQuarter maakt het mogelijk, samen met andere partijen, een krachtig powerhouse neer te zetten waarmee het verschil kan worden gemaakt in de cybertech community. We zetten een ecosysteem op de kaart, waarin specifieke expertise van cybersecurity en investeren samenkomt. Hierdoor kan geconcentreerd worden gewerkt aan succesvolle investeringen in (cyber)security ondernemingen”, aldus Michael Lucassen, partner bij TIIN Capital.

Investeringsfonds met focus op cybersecurity

Aanleiding voor een investeringsfonds met focus op (cyber) security is de digitalisering van de samenleving en de risico’s voor veiligheid en continuïteit die hierdoor ontstaan. Het is van groot belang weerbaarder te worden tegen de steeds slimmer wordende cybercriminelen. De komende jaren is de doorontwikkeling en groei van slimmere en veilige (software) oplossingen op dit gebied aan de orde van de dag.

Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital is blij met de uiteindelijke realisatie van het fonds:

“Cybersecurity is een belangrijke groeimarkt waar de regio Zuid-Holland een sterke positie heeft, zowel nationaal als internationaal. Nederland is gebaat bij een sterk security ecosysteem en de aanwezigheid van voldoende kapitaal is daarbij belangrijk. TIIN Capital heeft het netwerk en de expertise om de ondernemingen in de security sector verder te laten groeien.”

Impuls voor IT & Security ecosysteem in Den Haag

Het ecosysteem voor IT en Security is in Den Haag volop in ontwikkeling en concentreert zich rondom de IT & Security Hub bij station Laan van NOI. In dit gebied zijn al The Hague Security Delta en YES!Delft gevestigd en ook The Hague Tech verhuist hier nu naartoe. Wethouder Saskia Bruines:

“De gemeente Den Haag zet zich actief in om het Haagse veiligheidscluster te laten groeien. Voldoende groeikapitaal voor startups en scale-ups is daarvoor noodzakelijk. Daarom zijn wij zeer verheugd dat het nieuwe fonds van TIIN Capital zich in Den Haag vestigt. Met de investering door ons financieringsinstrument HEID zorgen we ervoor dat we dit fonds sterk aan het cluster verbinden. Innovatieve security bedrijven, waarvan er al veel zijn gevestigd bij de IT & Security Hub, doen hiermee hun voordeel. Bedrijven kunnen zo verder groeien en dit zorgt ook weer voor nieuwe banen in de stad.”

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.