Terug naar overzicht

Innovatieminister van Noordrijn-Westfalen bezoekt Leiden Bio Science Park

Digitaliseren en internationaliseren. Dat zijn de speerpunten van de nieuwe regering van Noordrijn-Westfalen. Omdat Nederland de absolute nummer één handelspartner is, bracht de NRW-minister van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie – Andreas Pinkwart – op 20 april een bezoek aan Nederland. NRW ziet Nederland als gidsland als het om innovatie en digitalisering gaat.

NRW-minister Pinkwart bezoekt Leiden Bio Science Park

InnovationQuarter coördineerde een bezoek aan het Leiden BioScience Park. Pinkwart was nieuwsgierig naar de mogelijkheden tot samenwerking. De minister bezocht de bedrijven Mimetas, InOvo en de BioTech Training Facility (BTF).
Organ-on-a-chip-bedrijf Mimetas produceert de unieke OrganoPlate, die door onderzoekers wereldwijd gebruikt wordt om mini-organen te kweken. Mimetas heeft recent een investeringsronde van ruim $ 20 mln. afgerond, waar ook InnovationQuarter aan deelnam.
InOvo heeft een unieke screeningmethode ontwikkeld: al in het ei kan herkend worden of er een mannelijk of vrouwelijk kuikentje uit zal komen. Dat betekent dat er wereldwijd miljarden haantjes per jaar niet meer vernietigd hoeven te worden. Pinkwart bood InOvo aan om hen in contact te brengen met de belangrijkste kippenboeren in zijn deelstaat.

Partner-universiteiten

In het rondetafelgesprek dat volgde, vertelden gedeputeerde Floor Vermeulen, burgemeester Henri Lenferink van Leiden, InnovationQuarter-directeur Rinke Zonneveld en LURIS-directeur Ivo de Nooijer over het Zuid-Hollandse ecosysteem. Samen met minister Pinkwart worden de mogelijkheden verkend om de samenwerking tussen Noordrijn-Westfalen en Zuid-Holland verder aan te halen, bijvoorbeeld in de vorm van een stedenband of partnerships tussen universiteiten.

Cybersprint presenteert zich aan Duitse minister

In een andere rondetafelgesprek bij de Duits-Nederlandse Handelskamer sprak de minister met Nederlandse experts uit de cybersecurity. Softwareontwikkelaar Cybersprint was een van de Nederlandse experts. Het bedrijf brengt alle live websites en apps voor organisaties in kaart om hacking en phishing tegen te gaan. Vorig jaar ontving Cybersprint een investering van 700.000 euro van InnovationQuarter en twee informal investors om de software door te ontwikkelen en de internationale groei te stimuleren.