Terug naar overzicht

ImpaQt Academy – groeiprogramma voor scale-ups

Hoe zorg je ervoor dat na de startupfase ook een succesvolle scale-upfase volgt? Tegen welke uitdagingen loop je aan en hoe ga je daarmee om? InnovationQuarter heeft in de afgelopen zes jaar in bijna 70 bedrijven geïnvesteerd, waarvan een aantal inmiddels zijn doorgegroeid naar de scale-upfase. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee, die sterk verschillen van de startupfase. InnovationQuarter start daarom met een groeiprogramma voor scale-ups uit haar portfolio, de ImpaQt Academy.

InnovationQuarter ImpaQt Academy

Groeiprogramma voor scale-ups

In de scale-upfase lopen bedrijven tegen heel andere uitdagingen aan, dan tijdens de start van het bedrijf. Met die reden organiseert InnovationQuarter een groeiprogramma voor scale-ups uit haar portfolio, de ImpaQt Academy. Een groeiprogramma waarin ondernemers gedurende 4 dagen, over een periode van 12 maanden, met een geselecteerd vast gezelschap van andere scale-up managers het programma doorloopt.

De focus ligt op het inzichtelijk maken van de fundamenten die ten grondslag liggen aan deze groeifase van een bedrijf, verdeeld over vier sessie’s met de onderwerpen; Strategie, Operations, Sales en Finance/Funding.

Aan de hand van theorie, praktijkervaringen , opdrachten en groepsdiscussie, krijgen de ondernemers handvatten waarmee ze beter beslagen ten ijs komen nu en in de toekomst. De vier dagen staan in het teken van het bouwen aan hetbedrijf, netwerken en kennis delen met andere ondernemers, leren van ervaren ondernemers en dat allemaal in een informele en leerzame setting.

InnovationQuarter ImpaQt Academy

De eerste sessie op 30 oktober stond in het teken van strategie. Gastsprekers Professor Tom Mom van ECE en Erasmus Universiteit en Yousef Yousef, CEO van LG Sonic spraken over de lessen die zij hebben geleerd, leiderschapsstijlen en hoe belangrijk cultuur is in een bedrijf. De combinatie van wetenschappelijk onderzoek over scale-upbedrijven en de praktijkervaringen van de ondernemer, wordt gezien als een originele combinatie in deze trainingssessie.

De deelnemende bedrijven aan de ImpaQt Academy zijn:

  • IRM Systems
  • LeQuest
  • Viktor/MOCS
  • Munisense
  • Oxy-Low
  • SolarMonkey
  • Toxys
  • NewCompliance
  • Dawn Aerospace

Wilt u meer weten over de ImpaQt Academy?

Neem gerust contact met ons op.