Terug naar overzicht

Ida Haisma benoemd tot Directeur Leiden Bio Science Park

Ida Haisma is benoemd tot Directeur Leiden Bio Science Park. Zij zal leiding gaan geven aan de transformatie van het Leiden Bio Science Park van science park tot innovatiedistrict. Hiertoe zal zij een nieuwe parkorganisatie gaan opbouwen en optreden als gezicht van het park.

Ida Haisma is een ondernemende vernieuwer en verbinder met de nodige ervaring in Life Sciences & Health. Momenteel leidt ze een corporate innovatieprogramma en adviseert ze start ups in de energie-sector. Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Daar ontwikkelde ze strategische agenda’s voor de sector en werkte ze met bedrijven, kennisinstellingen en overheden voor de Nederlandse Life Sciences & Health-Sector. Ze bezit veel kennis van en ervaring met het creëren van sterke innovatieclusters. Ze was de eerste directeur van The Hague Security Delta, het Nederlandse veiligheidscluster met inmiddels meer dan 200 bedrijven, kennisinstellingen en overheden dat zij vanaf de start heeft opgebouwd. Eerder was zij ook plaatsvervangend directeur bij het Kenniscentrum Grote Steden (NICIS), waar ze de samenwerking tussen overheden, bedrijven en kennisinstellingen rond grootstedelijke ontwikkeling bevorderde.

Ida Haisma zal per 1 september a.s. haar werkzaamheden beginnen.

Harry Flore, voorzitter Ondernemersvereniging BioScience Park en CEO HAL Allergy: Ida Haisma weet wat innoveren in Life Sciences & Health betekent en brengt een uitstekend netwerk mee. Daarnaast heeft ze een dosis goede energie om aan de slag te gaan met het park.

Hester Bijl, vice-rector magnificus Universiteit Leiden: Met Ida Haisma hebben we een directeur die kennisinstellingen, bedrijven en overheden weet te verbinden, maar ook visie en daadkracht bezit. Dat is wat we nodig hebben om de volgende fase van het Leiden Bio Science Park tot een succes te maken.

Paul Dirkse, wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën, Gemeente Leiden: Het Leiden Bio Science Park is de groeimotor van de Leidse regio en een unieke broedplaats voor innovatie in Nederland en Europa. De komende jaren gaan we onder leiding van Ida het park verder ontwikkelen en ook zorgen dat het park en de stad meer verbonden gaan worden.

Ida Haisma: Het Leiden Bio Science Park is een bijzondere plek en voor velen het hart van de Nederlandse Life Sciences & Health. Ik zie ernaar uit met alle partners dit park tot een van de meest toonaangevende broedplaatsen voor innovatie in Life Sciences & Health van de wereld te maken.

Leiden Bio Science Park is de grootste Life Sciences & Health-campus van Nederland met ruim 19.000 professionals en 18.000 studenten. De komende jaren zal het park verder gaan groeien met meer ruimte voor bedrijvigheid maar ook woningen en horeca. Hiermee ontstaat een dynamisch gebied met hoge interactie tussen bedrijven en kennisinstellingen, en een aantrekkelijk vestigings- en innovatieklimaat. De ambitie is tot de top van Europa te behoren waar talent, kennisinstellingen en bedrijven samenwerken aan een gezonder, langer leven voor iedereen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.