Terug naar overzicht

Holland Instrumentation verwelkomt 100e deelnemer

Met het overhandigen van een speciaal gevelbordje, verwelkomde voorzitter André Boer, op 3 juni in Dordrecht SPECTRAL Industries als 100e deelnemer van het hightech platform Holland Instrumentation. De sterk groeiende stichting bouwt sinds 2012 gestaag aan het netwerk van bedrijven, kennisinstellingen, opleidingen, investeerders en overheden in West-Nederland die zich op hightech richten. Doel is de hightech omzet en export te vergroten door meer en betere samenwerking en door het wegnemen van obstakels voor innovatie.

100e deelnemer

SPECTRAL Industries BV is een hightech startup die academische en praktische kennis combineert en intensief samenwerkt met partijen in de regio. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe spectrometrische producten en introduceert deze in nieuwe markten. Een samenwerking met Hittech-Multin heeft in recordtijd tot een eerste product geleid: de IRIS spectrometer.

Directeur Ad Maas: “onze marktscope is zeer breed: van Farma tot Food en van Medical to Mijnbouw. Wij zien regionaal zakelijk samenwerken als een belangrijke sterkte. Cruciaal daarbij is dat je elkaar weet te vinden en dat je elkaar zodanig vertrouwd dat informeel en snel handelen mogelijk wordt. Juist daarbij zie ik een toenemende rol voor Holland Instrumentation: het samenbrengen van de hightech spelers door middel van enerverende bijeenkomsten waarvan iedereen zegt: volgende keer weer! Wij feliciteren Holland Instrumentation met het bereiken van de mijlpaal van 100 deelnemers, door onze deelname.”

Trots op mijlpaal

Sinds maart dit jaar heeft Holland Instrumentation een nieuwe voorzitter: André Boer van Krohne Altometer. Hij is trots op deze mijlpaal: “met ons hightech platform willen we techniek naar een hoger niveau tillen. Hiervoor is het essentieel om samen te werken met partijen die er toe doen in West-Nederland. Daarom zijn we blij dat ook SPECTRAL deelnemer is geworden van ons netwerk. Heel bijzonder om met hun de magische grens van 100 deelnemers te halen. Maar om gezamenlijk nog meer te kunnen bereiken willen we nog verder groeien. Daarom zijn we heel actief met het organiseren van onze eigen evenementen, hebben we de Entrepreneurspool en communiceren we actief over relevante events in de regio.”

Over Holland Instrumentation

Holland Instrumentation (HI) is hét hightech platform van West-Nederland. Doel van HI is om het hightech netwerk in West-Nederland te versterken. Dit doet HI regionaal, sector-overstijgend maar ook samen met ondernemers, onderzoekers, onderwijzers en overheden. Een ander doel is om hightech in West-Nederland beter zichtbaar te maken als partner voor nationale en internationale samenwerking. HI bouwt aan het netwerk door het organiseren van regionale evenementen rondom thema’s die leven onder de circa 100 deelnemers. Van het jaarevent ZIE, een landelijke vakbeurs en lezingenprogramma, tot besloten meetings als de HI-tea, Prof-meets-CTO en het netwerk van de toekomst: Young Instrumentation Network (YIN). Ook de website, elektronische nieuwsbrief, LinkedIn-groep, Twitter en Facebook dragen bij aan de netwerkvorming.

Met de Entrepreneurspool stimuleert Holland Instrumentation ondernemerschap. Tien doorgewinterde ondernemers delen hun expertise op het gebied van High Tech Systemen en Materialen (HTSM) met startende ondernemers, of werknemers die hun ondernemersvaardigheden willen ontwikkelen. Deze niet-commerciële activiteiten brengen ondernemersinitiatieven naar het volgende level.

Meer informatie over Holland Instrumentation kunt u vinden op www.hollandinstrumentation.nl