Terug naar overzicht

Haagse ondernemers wagen de sprong naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Wethouder Saskia Bruines gaf afgelopen donderdag het startschot voor het International Market Entry Coaching traject. In dit programma van negen maanden worden vijftien mkb-ondernemingen uit Den Haag begeleid met hun stap naar Duitsland of het Verenigd Koninkrijk.

Internationale marktondersteuning voor Haagse ondernemers

Jaarlijks krijgen ambitieuze mkb-ondernemers de kans om zich in te schrijven voor het International Market Entry Coaching programma. De geselecteerde bedrijven krijgen een intensief en persoonlijk begeleidingsprogramma dat hen klaarstoomt voor internationaal succes. Via workshops en netwerkevenementen van o.a. The Hague Business Agency, InnovationQuarter, de Duits-Nederlandse Handelskamer en de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel doen ze de juiste contacten en inzichten op om de internationale stap tot een succes te maken. Dennis de Wit deed eerder mee in 2018 en schreef zich dit jaar ook in. ‘Ik was zo positief verrast vorige keer vanwege de persoonlijke begeleiding die ik kreeg, dat ik besloot om weer mee te doen. Het programma zorgt bij mij voor focus, een stok achter de deur. Na Duitsland ga ik ditmaal het Verenigd Koninkrijk veroveren!’. De ondernemingen die deelnemen aan het traject zijn: AZRA botanical Simplicity, Beach Stadium, Camptoo, De BeleefTV, Dutch VR, EvaQaid, Flowers of Joy, Gradyent, Nocto, Novasole, Pro-gress, PublicSonar, Reseda Lifesciences, SeniorenTAB en Tiller.

MKB-deal

Het International Market Entry Coaching traject is onderdeel van de MKB-deal ‘internationaal ondernemen voor en door ondernemers’ die InnovationQuarter en The Hague Business Agency namens de gemeente Den Haag en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitvoeren. Deze MKB-deal draagt bij aan versterking van de Haagse Economie en de handelspositie van Nederland. De gemeente Den Haag stelt dat ondernemers die internationaal actief zijn, zijn doorgaans innovatiever, groeien sneller en besteden meer geld aan onderzoek. Ook zijn ze minder afhankelijk van lokale marktontwikkelingen, hebben ze een grotere veerkracht en een beter concurrentievermogen.

Alumni netwerk

De afgelopen drie jaar heeft het programma 27 bedrijven geholpen met hun stap naar het buitenland. Deze groep alumni bevestigt dat naast inzicht, vooruitzicht en ontwikkeling, met name het netwerk dat ze hebben opgedaan het meest waardevol is. ‘Dat is de reden dat we dit jaar de ervaringen die aanwezig is in de stad rondom internationaal ondernemen gaan ontsluiten op een platform die voor iedere ondernemer te bezoeken is. Zo kunnen ondernemers met ambitie in het buitenland leren van hun voorgangers’, aldus Marijn Leijten, programma manager International Market Entry Coaching.

Ook groeien over de grens?

Na afloop van deze editie start er volgend jaar februari een nieuwe groep. Er is plek voor 40 ondernemers in twee jaar. Deelname aan het International Market Entry Coaching programma is gratis. Ben je een mkb-ondernemer uit de regio Den Haag en wil je na het lezen van dit bericht ook de sprong naar het buitenland nemen? Neem contact op met Elisa van Maanen, Projectmanager Internationalisering & Trade via e.vanmaanen@thehague.com. Ook kun je ons volgen via de website van InnovationQuarter & The Hague & Partners.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief