Terug naar overzicht

Grote belangstelling voor de Chinese markt blijkt tijdens China Business Week 2019

China Business Week

Van 10-13 september werd de zesde editie van de China Business Week (CBW) georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), InnovationQuarter, Rotterdam Partners, The Hague Business Agency, Amsterdam Trade&Innovate, Brainport Eindhoven en OostNL. Gedurende deze week waren vertegenwoordigers van het economisch netwerk uit China in Nederland aanwezig om de ruim 110 aanwezige Nederlandse ondernemers te informeren over kansen op het vlak van bijvoorbeeld circulaire economie, green cities en life sciences & health (LSH).

Op 12 september werd de CBW in Rotterdam geopend door mevrouw Adri Bom – Lemstra, gedeputeerde van Provincie Zuid-Holland. Het programma werd vervolgd door een plenaire sessie gevuld met onderwerpen als actuele ontwikkelingen, trends en kansen in China, de bescherming van intellectueel eigendom in China en tips & tricks bij het veroveren van de Chinese markt. Aansluitend vonden drie interactieve break-out sessies over green cities, greater bay area en LSH plaats waarin de sprekers hun veelzijdige ervaringen deelden over het zaken doen in China.

Dankzij de samenwerking tussen InnovationQuarter, RVO, Rotterdam Partners en The Hague Business Agency is een succesvol event neergezet en met een geweldige opkomst van ruim 110 ondernemers uit de regio.

InnovationQuarter ondersteunt bedrijven vanaf de vroege oriëntatie- en voorbereidingsfase in hun internationaliseringsplannen. In samenwerking met partners in het Trade and Innovate NL netwerk worden informatieve evenementen in Nederland georganiseerd. Daar zijn experts aanwezig die internationale clusters van binnenuit kennen en die u op weg kunnen helpen bij het maken en uitvoeren van uw internationaliseringsplannen. Daarnaast ontmoet u er ondernemers die al eens de stap hebben genomen naar het buitenland, en die handige tips kunnen geven voor succesvolle internationalisering.

Wilt u meer informatie aan de hand van dit artikel?

Neem gerust contact met ons op.

Xiaoling Sun

Xiaoling Sun

Senior Account Manager Asia
Nieuwsbrief