Global Market Entry Program: samen grenzen verleggen

Voor ondernemers uit Den Haag en omstreken die internationaal succes willen

Global Market Entry Program geeft ondernemers uit Den Haag en regio een vliegende start op de internationale markt

Ben jij een ambitieuze ondernemer uit de regio Den Haag en droom je van internationaal succes? Het Global Market Entry Program bereidt je voor op succesvolle markttoetreding in het buitenland.

 • Heeft jouw mkb-bedrijf of scale-up een bewezen businesscase?
 • Ben je succesvol op de Nederlandse markt?
 • Wil je dat ook zijn in Duitsland, Denemarken/Zweden of Frankrijk?

Meld je dan nu aan voor het Global Market Entry Program. Het programma start in februari/maart 2024. Inschrijven kan tot en met 31 januari. Meer weten? Neem direct contact op met Elisa, projectmanager Internationalisering & Trade.

Voor wie?

Het Global Market Entry Program is bedoeld voor mkb-bedrijven en scale-ups in de regio Den Haag. Je hebt een bewezen businesscase en bent klaar voor de volgende stap: uitbreiden naar het buitenland. Het programma duurt negen maanden en vraagt een serieuze tijdsinvestering.

 • Je volgt workshops met andere ondernemers uit Den Haag en omstreken
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding van experts van InnovationQuarter en The Hague & Partners

Ook onze kennispartners-landenexperts staan voor je klaar om je op maat te begeleiden:

Word onderdeel van de community

Veel ondernemers gingen je al voor in dit programma van InnovationQuarter en The Hague & Partners. Samen vormen zij een community van bedrijven die letterlijk samen grenzen verleggen. Als lid van de community doe je waardevolle contacten op met ondernemers die al actief zijn in het buitenland en graag hun kennis met je delen.

Global Market Entry Program in een notendop

Met het Global Market Entry Program werk je in negen maanden gericht toe naar een strategische markttoetreding en heb je toegang tot een groot lokaal en internationaal netwerk.

 • Het programma start met een intakegesprek. Samen met een landenexpert van het land waar je naartoe wilt stel je jouw doelen voor de markttoetreding vast.
 • De landenexpert begeleidt je negen maanden lang met coaching en ondersteuning op maat.
 • In die periode onderzoek jij de doelmarkt grondig en leg je de eerste contacten met potentiële klanten of zakenpartners.
 • Het team van InnovationQuarter, The Hague & Partners en al onze kennispartners staan tijdens elke stap in het proces voor je klaar met persoonlijk advies.

Daarnaast volg je workshops over belangrijke zaken als cultuurverschillen, marketing & sales en de juridische aspecten van je doelmarkt. Met deze kennis in je rugzak kun je straks zelfstandig succesvol zijn in het buitenland. En hoewel dit geen officieel programmaonderdeel is, verkennen we met de deelnemers de mogelijkheden van een gezamenlijke handelsmissie.

“Voor een softwareontwikkelaar is groei in het aantal gebruikers cruciaal om voorop te blijven lopen. Daarom wilden we graag voet aan de grond krijgen in Duitsland. Met name dankzij de juridische begeleiding binnen het Global Market Entry Program kon onze software een vliegende start maken in Duitsland en werkt er inmiddels een team van vier personen.”

Het Global Market Entry Program is voor ons een solide manier om ons voor te bereiden op de stap naar de Duitse markt. Hierin is het erg interessant om andere ondernemers met eenzelfde soort missie te ontmoeten en samen te ontdekken waar ons kansen liggen.

Deze ondernemers hielpen we succesvol over de grens!

Wat verwachten we van jou?

Deelname aan het Global Entry Market Program is niet vrijblijvend. Samen met onze partners en experts investeren we veel tijd en kennis in jouw onderneming. Dat doen we graag, omdat wij willen dat jij succesvol bent in het buitenland.

 • Reserveer twee tot drie dagdelen per maand in je agenda voor de verschillende programmaonderdelen en individuele coaching.
 • We rekenen op jouw aanwezigheid bij de gezamenlijke onderdelen.
 • Om andere ondernemers te inspireren, vragen we je om je ervaringen te delen in interviews of korte presentaties.

Kosten
Om deel te nemen vragen we om een eigen bijdrage van € 1000 voor het programma (alumni 1500 euro). Hiervoor krijg je:

 • 40 uur individuele coaching door landenexpert (denk aan: marktonderzoek,strategiesessies, doelgroepanalyse)
 • Introducties in de doelmarkt
 • Workshops (Marketing & PR, cultuur, juridische aspecten)
 • Toegang tot het GMEP & Friends netwerk (60+ alumni en partners) en deelname aan evenementen
 • Mogelijkheid om samen te werken met studenten van de Haagse Hogeschool
 • Mogelijke deelname aan handelsmissie naar het doelland

Meer info en aanmelden Global Market Entry Program

Klinkt het Global Market Entry Program als iets voor jouw onderneming? Laat dan je gegevens achter. Elisa neemt hierna contact met je op om alle ins- en outs van het programma door te nemen en je op de hoogte te brengen van komende trajecten.

Elisa van Maanen-Gentzsch

Elisa van Maanen-Gentzsch

Project Manager Internationalisering & Trade

Nieuwsbrief