Terug naar overzicht

GetFunded 010 helpt Rotterdamse bedrijven aan € 1 mln. Horizon2020 funding

Bijna een jaar geleden startte GetFunded 010. GetFunded 010 hielp innovatieve ondernemers om volgende stappen te zetten met behulp van speciale subsidies van de Europese Commissie.

GetFunded010

En met succes: de deelnemers aan GetFunded 010 kregen, mede dankzij de begeleiding van de GetFunded-specialisten, bij elkaar ruim 1 miljoen beschikbaar uit het Horizon 2020-programma van de EC.

Rotterdamse successen

RanMarine ontwikkelt varende drones om plastic en ander drijvend vuil op te ruimen (de WasteShark). Sensius ontwikkelt thermotherapie voor de bestrijding van bepaalde soorten kanker. Zij kregen elk € 50.000 voor haalbaarheidsonderzoek (Fase 1). De CEAD Group is gespecialiseerd in 3D-printen van composieten. Dankzij een subsidie van € 960.000 kan de CEAD Group verder met prototyping, opschaling en een pilot project.

Tweede editie in Rotterdam

Paul van den Biggelaar (CEO Sensius): “Sensius was een van de bedrijven die goede ondersteuning kreeg van dit programma. Dank aan de gemeente Rotterdam voor het mogelijk maken. We raden aan dit programma voort te zetten.” Daar is de gemeente Rotterdam het helemaal mee eens. Blijf ons volgen voor meer nieuws over een tweede Rotterdamse editie in het najaar van 2018.

Over GetFunded 010

Innovatie is onmisbaar om onze economie en samenleving toekomstbestendig te maken. In de praktijk zit vaak een gat tussen innovatieve startups en scale-ups enerzijds en beschikbare fondsen anderzijds. GetFunded 010 helpt Rotterdamse innovators bij het voorbereiden van subsidieaanvragen bij het programma Horizon 2020 van de Europese Commissie.

De professionele ondersteuning van GetFunded 010 vergroot de kans op succesvolle aanvragen en daarmee op succesvolle ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. GetFunded 010 wordt mogelijk gemaakt door RVO, InnovationQuarter, Rotterdam Partners, de gemeente Rotterdam en fondsenspecialist VanPaz.