Terug naar overzicht

Gemeente Delft en TU Delft sluiten aan bij Maritime Delta

Gemeente Delft en TU Delft zijn vanaf vandaag, 15 maart, officieel partner van Maritime Delta. Het samenwerkingsverband dat zich inzet om het maritieme cluster in de provincie Zuid-Holland verder te versterken. Wethouder ir. Ferrie Förster, Gemeente Delft en TU Delft prof. dr. Theun Baller, Decaan Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische materiaalwetenschappen, tekenden de samenwerkingsovereenkomst.


© Verkijk

Maritime Delta

Nederland is het maritieme centrum van Europa. Het hele regionale cluster omvat meer dan 4.000 bedrijven met meer dan 40.000 arbeidsplaatsen en het hart van het cluster bevindt zich in de Maritime Delta: het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. Het samenwerkingsverband Maritime Delta werkt vanuit de motivatie dat samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven in de regio nodig is. Samenwerking om de regionale maritieme sector nog verder te versterken en zo op de lange termijn internationaal competitief te (blijven) zijn. Met de ambitie om:

  • te blijven innoveren;
  • onderscheidend te zijn in kennis en kwaliteit;
  • voldoende match te hebben in vraag en kwaliteit van technisch personeel; en
  • internationaal zichtbaar te zijn als regio die interessant is om in te werken én in te ondernemen.


© Verkijk

Bakermat voor innovatie

Wat kan Delft voor de Maritime Delta betekenen? Wethouder Ferrie Förster: “Met kennisinstellingen als de TU Delft, TNO en de DOB-academy, met de offshore-accelerator Buccaneer Delft, met maritieme bedrijven als Allseas en Ampelmann – die allemaal met kennispartners wereldwijd samenwerken aan slimme oplossingen en innovaties in de maritieme sector, durf ik wel te stellen dat de Maritime Delta nu beschikt over een thuishaven: Delft. We hebben alles in huis om de innovatie in de sector te stimuleren.”

Professor Baller: “De TU Delft beschikt over hoogstaande kennis en unieke faciliteiten op het terrein van maritieme techniek die niet mogen ontbreken in deze samenwerking. We zetten graag in op kennisdeling en wederzijdse inspiratie om zo de maritieme samenwerking en innovatie in de regio te versterken.”

Maritime Delta werkt al met veel van deze Delftse partijen samen en zet zich in om de samenwerking verder te versterken.

TU Delft is de grootste technische universiteit van het land en behoort tot de internationale wereldtop.

TNO is de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. De missie van TNO is mensen en kennis verbinden om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Buccaneer Delft is gericht op het ondersteunen van de verdere groei van scale-ups, het mobiliseren van de energie- en offshore sector en het faciliteren van high-impact partnerships. Buccaneer bedient de energietransitie met verrassende technologische innovaties die de industrie transformeren.

Allseas is één van de grootste offshore kabelleggers en constructiebouwers ter wereld. Allseas heeft zes gespecialiseerde vaartuigen die in-house ontwikkeld zijn. Het bedrijf levert wereldwijde dienstverlening van de conceptfase tot installatie en ingebruikname.

Ampelmann is wereldleider op het gebied van ‘Walk to Work’ solutions met de speciaal ontwikkelde beweging compenserende offshore toegangssystemen.

DOB-academy biedt offshore educatie voor professionals. Hierbij ligt de focus op een divers en op maat cursusaanbod, van beginners tot(ver)gevorderden.

Meer informatie over Maritime Delta vindt u op www.maritimedelta.nl